Je to letné, ľahké a chrumkavé zároveň. Čo je to? Cuketové krokety… Tento recept vám príde vhod práve v sezóne cukiet. Milý bonus je, že ich milujú aj deti.

Letné chrumkavé cuketové krokety s parmezánom

 

  1. Pokiaľ na pečenie používame rúru, môžeme si ju predhriať na 200 °C. Ak máte teplovzdušnú fritézu, toto je presne recept, pri ktorom ju využijete.
  2. Malé cukety dobre umyjeme a nastrúhame najemno na strúhadle. Bylinky dobre umyjeme a nakrájame najemno. Nastrúhanú cuketu najskôr zbavíme vody a to tak, že ju medzi dlaňami vyžmýkame.
  3. Cuketu bez vody dáme do väčšej misy pridáme k nej strúhanku, parmezán, vajcia, čerstvé bylinky, soľ a trochu korenia. Zmes veľmi dobre premiešame, najlepšie pokiaľ použijeme umyté ruky.
  4. S cesta na krokety vytvarujeme rovnako veľké guličky, ktoré si zatiaľ odkladáme na pripravenú tácku.Guličky potom dáme do fritézy, alebo na plech vystlaný papierom na pečenie do rúry, nezabudnite na to že guličky sa nesmú počas pečenia dotýkať. P
  5. ečieme krokety na 200 °C. Po upečení môžeme krokety servírovať ešte teplé, ale sú dobré aj studené. Dobrú chuť. asi tak 15 až 20 min.Počas pečenia si pripravíme náš dip skysnutej smotany a omáčky Siracha. Jednoducho kyslú smotanu spolu so Sirachou zmiešame.Po upečení môžeme krokety servírovať ešte teplé, ale sú dobré aj studené. Dobrú chuť.
  6. Odvtedy, čo máme doma teplovzdušnú fritézu, vymýšľam, čo chrumkavého by som v nej mohla upiecť. Práve preto, že je teraz sezóna cukiet, som prišla aj na tento recept. Deti krokety milujú len s kečupom a my dospelí sa trošku odviažeme s ostrým dipom. Myslím, že krokety môžu byť skvelým pohostením pre návštevy, alebo zdravím maškrtením u domáceho kina.
  7. Pokiaľ nemáte teplovzdušnú fritézu, môžete na pečenie použiť pokojne aj obyčajnú rúru, len nezabudnite krokety počas pečenia niekoľkokrát otáčať.