Čučoriedková torta s mascarpone
... letná torta ...
Ingrediencie
Korpus:
- 250 g hladkej múky, pšeničnej alebo špaldovej
- 2 ČL prášku do pečiva, alebo vinný kameň
- 4 vajcia (hľadajte v letáku BILLA)
- 180 g cukru
- cca 1,5 dcl olivového oleja (môže byť iný / alebo časť olej a časť vlažná voda, podľa obľúbeného receptu na „piškót“, môžeme použiť tiež mlieko alebo biely jogurt)
Krém:
- 1 mascarpone
- 2 smotany na šľahanie
- 1 PL práškového cukru
Na plnenie ďalej:
- čučoriedkový lekvár, alebo mrazené čučoriedky
- 1 balenie, alebo 200 g čerstvých čučoriedok a / alebo miešané lesné ovocie

Čučoriedková torta s mascarpone je perfektne vyladený letný krémovo ovocný dezert. Krém z mascarpone jej dodá krémovú chuť, akú očakávame od zákusku a čučoriedky ju výborne osviežia.
Čučoriedková torta s mascarpone vyladený letný krémový a ovocný dezert
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej. Do vyšľahanej zmesi pridáme hladkú múku, ktorú sme pred tým premiešali s práškom do pečiva, alebo vinným kameňom.
- Cesto vylejeme do tortovej formy s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C cca 40 až 45 minút. Počas pečenia pred koncom vyskúšame test so špajľou. Ak je stále vlhká a špinavá od cesta, pečieme dlhšie. Ak je už suchá, môžeme vypnúť rúru a tortu dopiecť aj skôr.
- Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a papier na pečenie stiahneme z prevráteného cesta. Podľa zručnosti prerežeme na 2 alebo 3 kusy.
- Dobre vychladenú šľahačku vyšľaháme spolu s vychladeným mascarpone v jednej nádobe. Cukrári si pomáhajú malým trikom tak, že umiestnia aj nádobu na šľahanie na chvíľu do chladničky. Takto si môžete byť istý, že krém vyšľaháte naozaj do tuha.
- Jednotlivé poschodia torty potom plníme výdatne čučoriedkovým džemom a krémom zo šľahačky a mascarpone. Pritlačíme ďalšie poschodie a znovu potrieme džemom a mascarpone krémom.
- Poslednú vrstvu ozdobíme krémom, čučoriedkami, lesným ovocím a hoblinami z horkej čokolády, alebo mrazom sušeným ovocím.
- Táto výborná letná torta vás určite nesklame a čučoriedky jej dodajú za hrsť vitamínov i príjemný vzhľad.
Súvisiace recepty

Nepečený čučoriedkový koláč
Čas prípravy: 45 min

Recept na domáce praclíky
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 20 min

Kefírová bublanina na leto
Čas prípravy: 40 min
Čas varenia: 25 min

Ríbezľové cupcakes recept bez vajíčok
Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 20 min

Citrónový koláč s olivovým olejom
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 50 min