Čučoriedková panna cotta vám vyrazí dych. Je svieža, krémová a príjemne ovocná. Okrem receptu na ňu, vám ponúkame aj video návod, ako ju servírovať. Pri zdobení použite čerstvé ovocie, rozdrobené maslové keksy, čučoriedkový coulis a jedlé kvietky.

Krásna a chutná čučoriedková panna cotta

 

  1. Najskôr v miske so studenou vodou namočte plátky želatíny.
  2. Do hrnca nalejte smotanu, pridajte kryštálový cukor, čučoriedky, premiešajte a priveďte k varu. Prelejte do vysokej nádoby a tyčovým mixérom riadne rozmixujte. Smotanu opäť nalejte do hrnca, pridajte dobre vyžmýkané plátky želatíny a na nízkom stupni zahrievajte, kým sa plátky nerozpustia. Pozor, smotana však nesmie vrieť.
  3. Celý obsah prelejte do čistej nádoby cez sito. Čučoriedkovú panna cottu prelejte do téglikov a dajte na 4 až 5 hodín do chladničky, ideálne cez noc. Nebojte sa nepotrebujete žiadne špeciálne tégliky, či misky. Inšpirujte sa videom, my sme totiž použili tégliky z produktu.
  4. Pred podávaním opláchnite téglik horúcou vodou a tak vyklopte panna cottu na tanier.
  5. Na čučoriedkový coulis zmiešajte v malom hrnci čučoriedky, cukor a citrónovú šťavu. Pri nízkej teplote a za občasného miešania čučoriedky rozvarte, následne cez tenké sito prepasírujte. Čučoriedkový coulis použite na dozdobenie panna cotty.
  6. Pri zdobení sa fantázii medze nekladú. Použite čerstvé ovocie, rozdrobené maslové keksy, čučoriedkový coulis a jedlé kvietky. S trochou trpezlivosti a kreativity vytvoríte umelecké dielo na tanieri. Pritom samotná príprava dezertu je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná. Čučoriedková panna cotta je hotová za pár minút.

Panna cotta je taliansky dezert, tradičný v severotalianskom regióne Piemont. Na jeho prípravu potrebujete smotanu, cukor a želatínu. Často sa dochucuje vanilkou, kávou… Panna cotta sa zvykne podávať s ovocným coulis, karamelovou alebo čokoládovou omáčkou.

Na našom blogu nájdete aj ďalšie recepty: Panna cotta s malinovou omáčkou a Čokoládová panna cotta.