Čokoládový krém s hruškami je perfektný rýchly dezert, ktorým sa predvediete.  Skvelé je, že si ho viete pripraviť aj vopred. Možno sa vám bude práve tento recept hodiť počas slávnostných dní plných návštev.

Čokoládový krém s hruškami marinovanými vo vermúte a granátovým jablkom

 

  1. Hrušky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny, alebo osminky.
  2. V menšom hrnci zahrejeme vermút (môžeme použiť aj červené víno) so škoricou, klinčekmi a badiánom.
  3. Keď sa vermút začne variť, hneď stíšime úplne na slabo a vložíme nakrájané hrušky. Necháme chvíľu variť. Po cca 5 minútach hrušky odstavíme a necháme vo vermúte vychladiť.
  4. V menšom hrnci zahrejeme smotanu na šľahanie. Keď začne vrieť, odstavíme a vsypeme čokoládu nalámanú na kocky. Miešame, kým sa úplne nerozpustí. Hneď premiestnime do misiek.
  5. Na krém položíme marinované hrušky a ozdobíme jadierkami granátového jablka.
  6. Pred podávaním ešte čokoládový krém polejeme vermútom, ktorý sme zredukovali v hrnci a vychladili.