Čokoládový koláč z krehkého cesta máte hotový za chvíľu.  Každý čokoholik by mal tento koláč vyskúšať a je zaručené, že si ho aj obľúbi. Tento krehký čokoládový koláč obsahuje veľa čokolády a navyše jeho príprava je aj jednoduchá. Tento sladký čokoládový koláč ideálne doplní kyslasté ovocie, napríklad maliny alebo jahody.

Veľa čokolády a chrumkavé cesto

  1. Z múky, nakrájaného masla a vody vytvoríme ručne cesto. Cesto dáme na cca 30 min do chladničky.
  2. Cesto potom rozvaľkáme a prenesieme do okrúhlej formy.

  3. Popicháme ho vidličkou a pečieme cca 15 min na 180 stupňov Celzia.

  4. Smotanu na šľahanie zahrejeme, a keď začne vrieť hneď odstavíme a pridáme do nej 3 nalámané horké čokolády. Rýchlo miešame, kým nevytvoríme hladkú čokoládovú zmes tzv. ganáche.

  5. Do upečenej formy vylejeme čokoládovú zmes.

  6. Vrch koláča posypeme kakaom a dáme stuhnúť na cca 1 hodinu do chladničky.

  7. Šľahačku vyšľaháme a pridáme do nej nadrobno nakrájanú mliečnu čokoládu.

  8. Koláč podávame so šľahačkou ozdobený hoblinami čokolády

Odporúčame ďalšie naše recepty na čokoládový koláč:

    Čokoládový koláč s gaštanmi

 

Čokoládový koláč bez múky – videorecept