Čokoládové Truffles
Kulinárium Redakcia | 63 receptov
- 250 g horkej čokolády
- 120 ml smotany na šľahanie
- 1 čl medu
- 1 čl vanilkového extraktu
- 20 g masla
- Nastrúhaná kôra z 1 klementínky
- 50 g kakaového prášku
Hľadáte recept na niečo špeciálne s nádychom luxusu? Čokoládové Truffles sú guľôčky plné prémiovej chute. Pripravte ich na slávnostný vianočný večer alebo na silvestrovskú noc.
Čokoládové Truffles
-
Čokoládu nasekajte na malé kúsky. Smotanu na šľahanie zohrejte, kým nezovrie, odstavte ju a vylejte na nasekanú čokoládu.
-
Pridajte vanilkový extrakt, maslo, med a strúhanú kôru z klementínky.
-
Všetko spolu premiešajte a dajte do chladničky aspoň na 3 hodiny.
-
Z vychladnutej zmesi tvarujte guľôčky veľkosti vlašského orecha a hneď ich obaľujte v kakau. Vložte ich späť do chladničky na ďalšiu hodinu a podávajte.
-
Tip: Čokoládové guľôčky môžete ochutiť troškou škorice, mletým čili a rôznymi likérmi a tiež do nich môžete pridať jemne nasekané orechy.