Korpus, priemer formy 28 cm:
Krém:
Čokoládové stromčeky s krémom
Ela Kaslu | 329 receptov
Korpus, priemer formy 28 cm:
- 150 g krupicového cukru
- 2 vajíčka
- 1 vanilkový cukor
- 100 ml smotany na varenie
- 160 g hladkej múky
- 40 g holandského kakaa
- Štipka soli
- 1/2 balenia kypriaceho prášku
- 50 ml oleja
Krém:
- 250 g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžica práškového cukru
- Zelené potravinárske farbivo
- Drobné farebné cukrárske ozdoby
Zabavte sa s deťmi pri pečení. Zo sladkých zelených stromčekov budú nadšení malí aj veľkí. Nech vám čokoládové stromčeky pri zdobení prinesú toľko radosti, ako nám pri ich príprave.
Čokoládové vianočné stromčeky s krémom
- Rúru si zohrejeme vopred na 200 °C. Dno väčšej okrúhlej tortovej formy vyložíme papierom na pečenie.
- Cukor prešľaháme s vajíčkami a vanilkovým cukrom do penistej zmesi. Potom prilejeme smotanu.
- Múku premiešame s kakaom, kypriacim práškom a štipkou soli. Primiešame k vajíčkam vyšľahaným s cukrom. A nakoniec do cesta zamiešame olej. Vylejeme do okrúhlej formy. Cesto by malo byť len v tenkej vrstve. Ohrev rúre znížime na 180 °C.
- Pečieme 20 až 25 minút pri 180 °C. Či je cesto hotové otestujeme klasickým zapichnutím drevenej špajle, či špáradla.
- Korpus necháme vychladnúť vo forme, potom formu otvoríme a korpus vyberieme. Opatrne odstránime papier. Ak je vrch korpusu nerovný, ostrým nožom ho zrežeme a zarovnáme.
- Na krém si vyšľaháme smotanu s lyžicou cukru. Keď je polotuhá, pridáme mascarpone a vyšľaháme takmer do tuha. Pridáme zelené farbivo a opatrne zašľaháme, tak aby sme krém neprešľahali.
- Krémom naplníme cukrárske vrecko. Korpus rozkrojíme na pravidelné trojuholníky. Na každý nastriekame krém do tvaru jedličky.
- Ako vianočné ozdoby na stromčeky použijeme jedlé farebné cukríky, lentilky, či kokos alebo biele perličky, ktorými vytvoríme efekt snehovej pokrývky.
Prajeme vám príjemnú zábavu pri tomto jednoduchom, ale chutnom a efektnom recepte.