Čokoládové stromčeky s krémom

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Korpus, priemer formy 28 cm:

  • 150 g krupicového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml smotany na varenie
  • 160 g hladkej múky
  • 40 g holandského kakaa
  • Štipka soli
  • 1/2 balenia kypriaceho prášku
  • 50 ml oleja

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica práškového cukru
  • Zelené potravinárske farbivo
  • Drobné farebné cukrárske ozdoby
Ingrediencie

Korpus, priemer formy 28 cm:

  • 150 g krupicového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml smotany na varenie
  • 160 g hladkej múky
  • 40 g holandského kakaa
  • Štipka soli
  • 1/2 balenia kypriaceho prášku
  • 50 ml oleja

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica práškového cukru
  • Zelené potravinárske farbivo
  • Drobné farebné cukrárske ozdoby

Nutričné hodnoty

Billa
Zabavte sa s deťmi pri pečení. Zo sladkých zelených stromčekov budú nadšení malí aj veľkí. Nech vám čokoládové stromčeky pri zdobení prinesú toľko radosti, ako nám pri ich príprave.

Čokoládové vianočné stromčeky s krémom

  1. Rúru si zohrejeme vopred na 200 °C. Dno väčšej okrúhlej tortovej formy vyložíme papierom na pečenie.
  2. Cukor prešľaháme s vajíčkami a vanilkovým cukrom do penistej zmesi. Potom prilejeme smotanu.
  3. Múku premiešame s kakaom, kypriacim práškom a štipkou soli. Primiešame k vajíčkam vyšľahaným s cukrom. A nakoniec do cesta zamiešame olej. Vylejeme do okrúhlej formy. Cesto by malo byť len v tenkej vrstve. Ohrev rúre znížime na 180 °C.
  4. Pečieme 20 až 25 minút pri 180 °C. Či je cesto hotové otestujeme klasickým zapichnutím drevenej špajle, či špáradla.
  5. Korpus necháme vychladnúť vo forme, potom formu otvoríme a korpus vyberieme. Opatrne odstránime papier. Ak je vrch korpusu nerovný, ostrým nožom ho zrežeme a zarovnáme.
  6. Na krém si vyšľaháme smotanu s lyžicou cukru. Keď je polotuhá, pridáme mascarpone a vyšľaháme takmer do tuha. Pridáme zelené farbivo a opatrne zašľaháme, tak aby sme krém neprešľahali.
  7. Krémom naplníme cukrárske vrecko. Korpus rozkrojíme na pravidelné trojuholníky. Na každý nastriekame krém do tvaru jedličky.
  8. Ako vianočné ozdoby na stromčeky použijeme jedlé farebné cukríky, lentilky, či kokos alebo biele perličky, ktorými vytvoríme efekt snehovej pokrývky.
  Prajeme vám príjemnú zábavu pri tomto jednoduchom, ale chutnom a efektnom recepte.