Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na 6 klasických tyčiniek:

  • 70 g jemných ovsených vločiek
  • 30 g strúhaného kokosu
  • 1 lyžica kakaa
  • 35 g slnečnicových semienok
  • 20 g kukuričných lupienkov
  • 85 g medu
  • 20 g masla
  • štipka soli
  • 2 lyžice čokoládových kúskov
  • Čokoláda na poliatie

Vrstva 1

Čokoládové musli tyčinky pre deti či športovcov

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Svetlana Mravcová | 259 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Čokoládové musli tyčinky
Ingrediencie

Na 6 klasických tyčiniek:

  • 70 g jemných ovsených vločiek
  • 30 g strúhaného kokosu
  • 1 lyžica kakaa
  • 35 g slnečnicových semienok
  • 20 g kukuričných lupienkov
  • 85 g medu
  • 20 g masla
  • štipka soli
  • 2 lyžice čokoládových kúskov
  • Čokoláda na poliatie

Čokoládové musli tyčinky, ktoré vyrobíte ľahko doma potešia najmä deti. Zapojte ich, aby si vyrobili občerstvenie plné energie na túru, či vychádzku. 

Čokoládové musli tyčinky ako zdravé mlsanie

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia.
  2. V menšom hrnci zmiešame med, maslo, soľ, vanilku a na miernom ohni necháme všetko pekne teplom spojiť. Zmes nevaríme.
  3. Vo väčšej mise rozdrvíme kukuričné ​​lupienky a pridáme zvyšok suchých surovín (ovsené vločky, kokos, slnečnicové semienka a čokoládové kúsky) a premiešame.
  4. K suchej zmesi pridáme rozpustenú zmes a miešame aspoň dve minúty. Suroviny sa musia dobre premiešať.
  5. Do formy na müsli tyčinky zmes rovnomerne rozdelíme a prípadne zatlačíme.
  6. Ak nemáme formu, môžeme na papier na pečenie zmes vytvarovať do vyššieho plátu a po upečení a vychladnutí ho ostrým nožom nakrájame.
  7. Tyčinky vo forme, alebo na plechu dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 – 25 minút.
  8. Po upečení necháme vychladnúť, až potom ich z formy opatrne vyberieme.
  9. Nad vodným kúpeľom rozpustíme trochu čokolády, ktorou, za pomoci lyžice, vychladnuté tyčinky, pokvapkáme. Keď čokoláda zaschne, môžeme ich zabaliť na túru, či vychádzku.