Čokoládové musli tyčinky, ktoré vyrobíte ľahko doma potešia najmä deti. Zapojte ich, aby si vyrobili občerstvenie plné energie na túru, či vychádzku. 

Čokoládové musli tyčinky ako zdravé mlsanie

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia.
  2. V menšom hrnci zmiešame med, maslo, soľ, vanilku a na miernom ohni necháme všetko pekne teplom spojiť. Zmes nevaríme.
  3. Vo väčšej mise rozdrvíme kukuričné ​​lupienky a pridáme zvyšok suchých surovín (ovsené vločky, kokos, slnečnicové semienka a čokoládové kúsky) a premiešame.
  4. K suchej zmesi pridáme rozpustenú zmes a miešame aspoň dve minúty. Suroviny sa musia dobre premiešať.
  5. Do formy na müsli tyčinky zmes rovnomerne rozdelíme a prípadne zatlačíme.
  6. Ak nemáme formu, môžeme na papier na pečenie zmes vytvarovať do vyššieho plátu a po upečení a vychladnutí ho ostrým nožom nakrájame.
  7. Tyčinky vo forme, alebo na plechu dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 – 25 minút.
  8. Po upečení necháme vychladnúť, až potom ich z formy opatrne vyberieme.
  9. Nad vodným kúpeľom rozpustíme trochu čokolády, ktorou, za pomoci lyžice, vychladnuté tyčinky, pokvapkáme. Keď čokoláda zaschne, môžeme ich zabaliť na túru, či vychádzku.