Dezerty s granátovým jablkom slávia vo svete sladkostí najväčšie úspechy, pretože ich sladkokyslá chuť priam dokonale dopĺňa sladký pôžitok. Zvodná intenzívna chuť a vôňa čokoládovej torty či lávového koláčika a mliečna jemnosť panna cotty dokonale ladia s týmto nekorunovaným kráľom ovocia z Východu. Maličké zrniečka so sýtou tmavočervenou farbou zdobia tento poklad zimy ako drahokamy. Pohostite svojich milovaných sladkou granátovou dokonalosťou.

Čokoládová torta s krásnym červeným efektom

Postup
  1. Všetky prísady na cesto zmiešajte, vymieste a uložte na polhodinu do chladničky. Potom cesto vyberte, natenko vyvaľkajte a vyložte ním tortovú formu na pečenie. Cesto popichajte vidličkou, zakryte papierom na pečenie a nasypte naň ryžu ako záťaž, aby sa cesto nevydulo.
  2. Pečte 15 minút pri teplote 180 °C. Potom ryžu odstráňte a pečte ďalších 20 – 25 minút, dokým cesto nezíska zlatohnedé zafarbenie. Následne ho nechajte vychladnúť.
  3. Zatiaľ si uvarte šťavu s cukrom. Zmiešajte kukuričný škrob s 3 PL vody a zmes prilejte do variaceho sa sirupu. Varte, dokým sirup nezhustne a potom ho nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Následne sirup vylejte na upečený tortový korpus. Tortu odložte do chladničky a nechajte stuhnúť.
  4. Ohriatu smotanu nalejte na nasekanú čokoládu, nechajte postáť 2 minúty a poriadne rozmiešajte, dokým sa čokoláda nerozpustí. Čokoládovú zmes vylejte na tortu so želé a vrch posypte zrnkami granátového jablka.
  5. Počkajte kým čokoládová torta úplne vychladne a všetky vrstvy stuhnú. Až potom ju vyberajte z formy, inak by mohla popraskať.