Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na 4 poháre:

200g kvalitnej horkej čokolády

40g masla

250ml smotany na šľahanie (hľadajte v letáku BILLA)

1vanilkový struk

30g kryštálového cukru

100g kumkvátov

1 granátové jablko

1 marakuja

Vrstva 1

Čokoládová pena s exotickým ovocím

Čas prípravy: 15 min
Čas varenia: 0 min

Miro Kubečka | 36 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
cokoladova pena s exotickym ovocim
Ingrediencie

Na 4 poháre:

200g kvalitnej horkej čokolády

40g masla

250ml smotany na šľahanie (hľadajte v letáku BILLA)

1vanilkový struk

30g kryštálového cukru

100g kumkvátov

1 granátové jablko

1 marakuja


Čokoládová pena je jednoduchý dezert, ktorý zaujme aj náročných gurmánov. Potrebovať budete len kvalitnú čokoládu, smotanu na šľahanie a obľúbené exotické ovocie. Granátové jablko je magické, marakuja sladučká a kumkváty sú málo známe no veľmi chutné malé citrusy. Skúste niečo nové, neoľutujete!

Vláčna a krémová čokoládová pena s voňavým exotickým ovocím

  1. Kvalitnú čokoládu na čokoládovú penu nalámeme na kocky a rozpustíme s maslom v hrnci nad parou a necháme vychladnúť.

  2. Do smotany pridáme vnútro vanilky a vyšľaháme šľahačku. Opatrne premiešame s vychladnutou čokoládou.

  3. Naplníme misky, alebo poháre a necháme vychladnúť v chladničke. V 100ml vody a cukru povaríme pokrájané a odkôstkované kumkváty a varíme do odparenia väčšiny tekutiny. Necháme vychladnúť. Nakoniec ošúpeme granátové jablko a prekrojíme marakuju a ozdobíme vychladnuté dezerty.

  4. Tip:Pena sa najlepšie vyníma vo vysokých sklenných pohároch a podáva sa dobre vychladená. Na ozdobu môžete použiť samozrejme akékoľvek ovocie či bylinky, ktoré sa vám k čokoládovej pene hodí.