Na 4 poháre: 200g kvalitnej horkej čokolády 40g masla 250ml smotany na šľahanie (hľadajte v letáku BILLA) 1vanilkový struk 30g kryštálového cukru 100g kumkvátov 1 granátové jablko 1 marakuja
Čokoládová pena s exotickým ovocím
Miro Kubečka | 36 receptov
Na 4 poháre:
200g kvalitnej horkej čokolády
40g masla
250ml smotany na šľahanie (hľadajte v letáku BILLA)
1vanilkový struk
30g kryštálového cukru
100g kumkvátov
1 granátové jablko
1 marakuja
Čokoládová pena je jednoduchý dezert, ktorý zaujme aj náročných gurmánov. Potrebovať budete len kvalitnú čokoládu, smotanu na šľahanie a obľúbené exotické ovocie. Granátové jablko je magické, marakuja sladučká a kumkváty sú málo známe no veľmi chutné malé citrusy. Skúste niečo nové, neoľutujete!
Vláčna a krémová čokoládová pena s voňavým exotickým ovocím
-
Kvalitnú čokoládu na čokoládovú penu nalámeme na kocky a rozpustíme s maslom v hrnci nad parou a necháme vychladnúť.
-
Do smotany pridáme vnútro vanilky a vyšľaháme šľahačku. Opatrne premiešame s vychladnutou čokoládou.
-
Naplníme misky, alebo poháre a necháme vychladnúť v chladničke. V 100ml vody a cukru povaríme pokrájané a odkôstkované kumkváty a varíme do odparenia väčšiny tekutiny. Necháme vychladnúť. Nakoniec ošúpeme granátové jablko a prekrojíme marakuju a ozdobíme vychladnuté dezerty.
- Tip:Pena sa najlepšie vyníma vo vysokých sklenných pohároch a podáva sa dobre vychladená. Na ozdobu môžete použiť samozrejme akékoľvek ovocie či bylinky, ktoré sa vám k čokoládovej pene hodí.