Citrónový koláč s tvarohovým krémom svojou vôňou aj chuťou avízuje príchod zimy s typickým citrusovým ovocím. Je sladký a kyslastý zároveň a veľmi chutný. V tomto recepte sa spája dokonalá chuť citrusov, vanilky a tvarohu. Je vhodný k nedeľnej káve alebo aj na menšiu rodinnú oslavu.

Citrónový koláč s tvarohovým krémom má kyslastú chuť citrusov a jemnú chuť vanilky

  1. Múku spojíme s práškom do pečiva a citrónovou kôrou.
  2. Mixérom vyšľaháme vajcia, cukor, zmäknuté maslo a kyslú smotanu izbovej teploty. Potom pridáme múku a ďalej šľaháme až všetko spojíme na hladkú zmes, pre chuť môžeme pridať aj vanilkový cukor.

  3. Zmes premiestnime do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.

  4. Pečieme v rúre približne 40 minút na 175 stupňov Celzia.

  5. Koláč necháme 10 minút vychladnúť a vyberieme z formy a poprášime cez sitko práškovým cukrom.

  6. V miske vyšľaháme tvaroh spolu so šľahačkou a trochou práškového cukru.

  7. Tento koláč podávame s tvarohovým krémom a ozdobený plátkom citróna.