Citrónový koláč s tvarohovým krémom
Cookučka | 102 receptov
Na okrúhlu tortovú formu s priemerom 24 cm:
- 220 g hladkej špaldovej alebo pšeničnej múky
- 2 PL citrónovej kôry
- 2 ČL prášku do pečiva
- 160 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 125 g zmäknutého masla
- 3 PL kyslej smotany
- 1 vanilkový cukor
Na krém k podávaniu:
Na ozdobu:
- práškový cukor
- plátok umytého citróna
Citrónový koláč s tvarohovým krémom svojou vôňou aj chuťou avízuje príchod zimy s typickým citrusovým ovocím. Je sladký a kyslastý zároveň a veľmi chutný. V tomto recepte sa spája dokonalá chuť citrusov, vanilky a tvarohu. Je vhodný k nedeľnej káve alebo aj na menšiu rodinnú oslavu.
Citrónový koláč s tvarohovým krémom má kyslastú chuť citrusov a jemnú chuť vanilky
- Múku spojíme s práškom do pečiva a citrónovou kôrou.
-
Mixérom vyšľaháme vajcia, cukor, zmäknuté maslo a kyslú smotanu izbovej teploty. Potom pridáme múku a ďalej šľaháme až všetko spojíme na hladkú zmes, pre chuť môžeme pridať aj vanilkový cukor.
-
Zmes premiestnime do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.
-
Pečieme v rúre približne 40 minút na 175 stupňov Celzia.
-
Koláč necháme 10 minút vychladnúť a vyberieme z formy a poprášime cez sitko práškovým cukrom.
-
V miske vyšľaháme tvaroh spolu so šľahačkou a trochou práškového cukru.
-
Tento koláč podávame s tvarohovým krémom a ozdobený plátkom citróna.