Citrónovo-kokosový koláč s krémom z mascarpone

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

30

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na chlebíček:

  • ¾ hrnčeka cukru
  • 3 vajcia
  • nastrúhaná kôra z celého umytého bio citrónu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1/3 hrnčeka oleja
  • ¼ lyžičky vanilky
  • Na krém:

    Ingrediencie

    Na chlebíček:

  • ¾ hrnčeka cukru
  • 3 vajcia
  • nastrúhaná kôra z celého umytého bio citrónu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1/3 hrnčeka oleja
  • ¼ lyžičky vanilky
  • Na krém:

    Nutričné hodnoty

    Billa
    Kokosový koláč s vôňou vanilky je nápaditý, ale jednoduchý recept. Kokos a vanilka spolu perfektne ladia a citrónová vôňa tomu dodáva tu správnu šťavu.

    Kokosový koláč s vôňou vanilky a citrónovej šťavy s jemným krémom

    Postup:

    1. Najskôr rozohrejeme rúru na 180 stupňov Celzia a formu na pečenie vymastíme tukom, napríklad maslom. Môžeme ešte pre istotu formu vysypať hrubou múkou.
    2. Do väčšej misy dáme múku, kokos, prášok na pečenie, soľ a vanilku. Všetko dôkladne premiešame.
    3. Pripravíme si druhú misu, v ktorej zmiešame ďalšie suroviny: vajcia, jogurt, cukor, olej a citrónovú kôru. Teraz môžeme obsah oboch misiek spojiť do jednej. Cesto poriadne premiešame, najlepšie šľahacou metlou.
    4. Cesto nalejeme do vopred vymastenej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 180 stupňov Celzia na 45 až 55 minút. Skúšku môžeme na konci urobiť známym zapichnutím špajdle doprostred chlebíka. Ak na paličke žiadne cesto nezostane, môžeme chlebík z rúry vybrať.
    5. Kým sa chlebík chladí, zmiešame si všetky suroviny na krém: mascarpone, maslo, cukor, vanilku a všetko dobre prešľaháme do hustého krému. Natrieme ho na vychladnutý a vyklopený chlebík, krém navrchu ešte posypeme strúhaným kokosom. Dobrú chuť !