Cícerová polievka s brokolicou

 | 

Čas prípravy: 

35

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ingrediencie
  • 100 g mangoldu
  • 100 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 1 PL kyslej smotany
  • 1/2 ČL soli
  • 1 ČL mletej kurkumy
  • ¼ ČL mletej papriky
  • ¼ ČL mletého
  • čili

  • ½ ČL mletej rasce
  • ½ ČL mletého
  • koriandra

  • 3 PL olivového
  • oleja

  • 2 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • Ingrediencie
  • 100 g mangoldu
  • 100 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 1 PL kyslej smotany
  • 1/2 ČL soli
  • 1 ČL mletej kurkumy
  • ¼ ČL mletej papriky
  • ¼ ČL mletého
  • čili

  • ½ ČL mletej rasce
  • ½ ČL mletého
  • koriandra

  • 3 PL olivového
  • oleja

  • 2 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Polievky nám v zime padnú veľmi vhod, či už ako doplnok celého menu, alebo pokojne ako samostatné jedlo. Naša cícerová polievka s brokolicou a mrkvou je vhodná aj ako ľahká večera. Pre hladnejších doplňte lyžicu kyslej smotany a hrianku.

    Cícerová polievka s brokolicou a mrkvou

    1. Rúru si zohrejeme na 170 stupňov Celzia.
    2. Cibuľu očistite a nakrájajte nadrobno. Mrkvu olúpte a nakrájajte na kolieska.
    3. V hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a restujte ju 2 minúty. Do zmesi pridajte pretlačený cesnak, rascu, koriander, korenie, vychlaďte a krátko orestujte. Pridajte cícer a mrkvu a restujte 5 minút.
    4. Podlejte vývarom a varte 15 minút. V tejto chvíli je čas pridať mangold a brokolicu nakrájanú na menšie kúsky. Dochuťte soľou, zdravou kurkumou a varte ešte ďalšie 3 až 4 minúty.
    5. Na záver vmiešajte kyslú smotanu a posypte petržlenovou vňaťou.
     

    Nutričné hodnoty - jedna porcia (650 g):

    • Energia: 1419,7 kcal/339,1 kJ
    • Bielkoviny: 13,1 g
    • Tuky: 14,1 g
    • Nasýtené tuky: 2,2 g
    • Sacharidy: 31,8 g
    • Cukor: 11,1 g
    • Vláknina: 12,2 g
    • Soľ: 2,5 g
    • Vápnik: 141,7 mg/14 % odd
    • Železo: 5,2 mg/43 % odd