Vyskúšajte obľúbený čokoládovo pudingový twister. Kombinácia chrumkavého lístkového cesta, jemného pudingu a čokolády je neodolateľná. Ideálny recept, keď potrebujeme rýchlo napiecť ku kávičke pre návštevu, stačí mať v zásobe univerzálne lístkové cesto

Pudingový twister s čokoládou… aj vy to máte radi?

 

  1. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Zakryjeme fóliou, aby sa nevytvorila koža a aby neobschol. Dáme vychladnúť. Vychladnutý krém metličkou dobre premiešame, aby v ňom neboli hrudky.

  2. Rúru zohrejeme na 200 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie.

  3. Plát lístkového cesta rozvinieme a pomocou valčeka ho ešte troche rozvaľkáme. Po dĺžke ho rozdelíme na dve rovnaké časti.

  4. Jednu časť potrieme hrubou vrstvou hustého pudingu a posypeme čokoládovými kúskami.

  5. Zakryjeme druhým plátom cesta a jemne stlačíme. Veľkým nožom nakrájame na 2 cm široké kúsky.

  6. Tie potom zatočíme a uložíme na pripravený plech. Pečieme do zlatohneda, 18-20 minút, treba ich sledovať.

  7. Necháme vychladnúť a pred podávaním poprášime práškovým cukrom.