Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Údené mäso s chrenovou omáčkou:

  • 2 cibule
  • 500 g údenej krkovičky
  • korenie na vývar (bobkový list, nové korenie, celé korenie)
  • 1 – 2 lyžice masti
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 5 lyžičiek chrenu v pohári
  • 180 ml smotany na šľahanie
  • 200 ml mlieka
  • na ochutenie soľ, cukor, ocot (veľmi opatrne)

 

Na knedľu:

Vrstva 1

Chrenová omáčka s údeným mäsom

Čas prípravy: 90 min
Čas varenia: 60 min

Svetlana Mravcová | 261 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
chrenova omačka s údeným mäsom
Ingrediencie

Údené mäso s chrenovou omáčkou:

  • 2 cibule
  • 500 g údenej krkovičky
  • korenie na vývar (bobkový list, nové korenie, celé korenie)
  • 1 – 2 lyžice masti
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 5 lyžičiek chrenu v pohári
  • 180 ml smotany na šľahanie
  • 200 ml mlieka
  • na ochutenie soľ, cukor, ocot (veľmi opatrne)

 

Na knedľu:


Údené a chrenová omáčka s knedľou je taký stále populárny „gastro evergreen“. Retro je dnes proste „in“ a kombinácia údeného mäska a chrenu je bezkonkurenčná. Dostali ste chuť? Tu je recept!

Chrenová omáčka s údeným a knedľou – gastronomický evergreen

 

Knedle

  1. Do väčšej misy dáme múku, urobíme uprostred jamku, rozdrobíme do nej droždie, posypeme cukrom, zalejeme vlažným mliekom a trochu zaprášime múkou. Misu prikrytú čistou utierkou dáme do tepla na 10 minút. Za tú dobu nám vznikne kvások. Do cesta ešte pridáme trochu soli, vajcia a vymiesime vláčne cesto, ktoré dáme znova prikryté odpočívať na teplé miesto.
  2. Po vykysnutí z cesta na doske vytvoríme dve knedle, ktoré znovu necháme prikryté utierkou na doske kysnúť ešte cca 10 až 15 minút. Medzitým si privedieme vo veľkom hrnci vodu k varu, do ktorej potom knedle vhodíme a varíme prikryté pokrievkou na miernom ohni cca 25 minút. V priebehu varenia ich aspoň raz otočíme varechou. Ihneď po vybratí ich  nezabudneme okamžite poprepichovať napríklad vidlicou na mäso.

Chrenová omáčka