Suroviny pre 4 osoby:
Chilli con carne – videorecept
Ela Kaslu | 329 receptov
Suroviny pre 4 osoby:
- 2 stredne veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- mleté čili korenie 1 lyžička
- 1 kopcovitá lyžička mletého rímskeho kmínu
- soľ
- mleté čierne korenie
- 500 g mletého hovädzieho mäsa (hľadajte v letáku BILLA)
- 300 ml hovädzieho vývaru
- 1 bobkový list
- ½ lyžičky sušené oregano
- 40 g paradajkový pretlak
- olivový olej
- 2 konzervy sekaných paradajok
- 1 červená paprika
- 2 konzervy červenej fazule
- 1 šálka mrazenej kukurice
- čerstvý koriander na ozdobenie
- strúhaný syr cheddar k podávaniu
- kúsok čokolády
Chilli con carne alebo chilli s mäsom je pôvodne skvelý mexický guláš. U nás ho oceníme najmä v chladnom období, kedy nás zohreje jeho pikantnosť. Príprava tohto jedla je jednoduchá a rýchla, keďže ho pripravíte v jednom hrnci. Je to ideálnym rodinným jedlom alebo je vhodné aj na večeru s priateľmi.
Pikantnosť chilli con carne vás zohreje
Postup
- Na olivovom oleji orestujeme zprudka mleté mäso. Pustí šťavu, ktorú necháme uplne vydusiť, až sa mäso začne zasa opekať na oleji. Opekáme ho do hneda za stáleho miešania.
- Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, spolu restujeme do zlata. Pridáme pretlačený cesnak, čili korenie, rímsky kmín, pretlak, sušené oregano a bobkový list. Premiešame a chvíľu spolu opečieme.
- Mäso zalejeme sekanými paradajakami, ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Podlejeme vývarom ak treba a dusíme 1 a ½ až 2 hodiny zakryté na miernom plameni.
- ½ hodinu pred dovarením pridáme do hrnca scedené fazule, papriku nakrájanú na kocky a mrazenú kukuricu.
- Na záver vhodíme kocku tmavej čokolády a necháme rozpustiť.
- Chilli con carne podávame s čerstvým pečivom a nastrúhaným čedarom, ozdobené čerstvým koriandrom.