Chilli con carne – skvelá mexická špecialita, jednoduchá a pikantná a väčšinu surovín máme obvykle poruke. Môžete ju servírovať formou gulášu alebo ako to mám rád ja – s tortilami. A samozrejme domácimi.

Pikantné chilli con carne

Postup
  1. Cesto na tortily pripravíme zmiešaním surovín. Miesime ho asi 5-7 minút, a potom ho necháme chvíľu odpočívať. Z cesta si vyformujem valec a nakrájame ho na 6 kusov. Na pomúčenej doske vyváľame okrúhle tortily a opečieme ich na veľkej suchej teflónovej panvici asi 1 minútu z každej strany. Potom preložíme na tanier a prikryjeme alobalom, aby nevyschli.
  2. Fazuľu namočíme na cca 8 hodín do vody. Potom ju uvaríme v slanej vode do mäkka. Kukuricu varíme tiež do mäkka, asi 15minút. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a dáme opražiť na masť do hrnca. Po chvíli pridáme mleté mäso, premiešame minútku a pridáme pokrájanú papriku, kukuricu, rajčiny, pretlak, koreniny s čili a varíme do mäkka. Ak je masa príliš riedka, zahustiť ju môžeme nastrúhaným zemiakom.
  3. Placky plníme zmesou, posypeme avokádom, pridáme lyžičku kyslej smotany a zabalíme.
  4. Je možné si prípravu zjednodušiť konzervovanou fazuľou a kukuricou. Namiesto čili papričky zafunguje aj kajenské korenie. Placiek je dobré si urobiť viac, rýchlo sa míňajú.