Cestoviny s tuniakom a vajíčkom
Ela Kaslu | 385 receptov
- 400 g cestovín (napr. fusilli, farfalle, penne)
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- 1 konzerva lúpaných krájaných paradajok
- 1 lyžička drvených čili papričiek
- 1 lyžica sladkej mletej červenej papriky
- soľ
- mleté čierne korenie
- štipka cukru
- hrsť zelených a hrsť čiernych olív
- konzerva tuniaka v olivovom oleji (najlepšie veľké kúsky)
- 100 g syra FETA (prípadne podobného mäkkého syra)
- 100 g strúhaného parmezánu
- zväzok petržlenovej vňate
Rýchle a výživné cestoviny s tuniakom a vajíčkom sú to pravé, ak potrebujete nenáročný, ale výživný recept. Veď príprava nezaberie viac ako pol hodinu.
Paradajkové cestoviny s tuniakom a olivami
Po sviatkoch a všetkých tých dobrotách sa každému z nás žiada niečo ľahšie a sviežejšie, ale stále predsa niečo teplé a hrejivé. Veď zima ešte stále nepovedala posledné slovo. Cestoviny s paradajkovou omáčkou budú určite príjemnou zmenou po sviatočnom hodovaní, čili korenie zároveň zahreje a podporí trávenie.
Postup:
- V širokej veľkej panvici alebo hrnci zohrejeme olivový olej. Cesnak nasekáme nadrobno a spolu s drvenými čili papričkami pridáme do panvice. Chvíľku opekáme na strednom ohni. Potom pridáme konzervu drvených paradajok, štipku cukru a spolu povaríme 10 minút.
- Kým sa nám varí omáčka, vo veľkom hrnci privedieme k varu dostatočné množstvo vody (1 liter vody na 100 g cestovín) a pridáme lyžicu soli. Vysypeme cestoviny a premiešame, aby sa nezlepili. Opäť privedieme k varu, znížime teplotu a varíme podľa typu cestovín na skus, čiže nie úplne do mäkka.
- Medzitým pridáme do omáčky celé olivy, kúsky tuniaka, podľa chuti osolíme a ochutíme mletým čiernym korením.
- Keď sú cestoviny uvarené, dierovanou varechou ich vyberieme priamo do panvice s omáčkou, môžeme pridať aj trochu vody, v ktorej sa cestoviny varili. Škrob, ktorý sa pri varení cestovín uvoľnil do vody, nám pomôže omáčku zahustiť. Dobre, ale zároveň opatrne premiešame a odstavíme z plameňa.
- Rozdelíme na taniere a každú porciu posypeme nadrobeným syrom Feta, strúhaným parmezánom a petržlenovou vňaťou.
Pokiaľ máte záujem o viac receptov, kliknite sem.