Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 400 g cestovín (napr. fusilli, farfalle, penne)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • 1 konzerva lúpaných krájaných paradajok
  • 1 lyžička drvených čili papričiek
  • 1 lyžica sladkej mletej červenej papriky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • štipka cukru
  • hrsť zelených a hrsť čiernych olív
  • konzerva tuniaka v olivovom oleji (najlepšie veľké kúsky)
  • 100 g syra FETA (prípadne podobného mäkkého syra)
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • zväzok petržlenovej vňate

Vrstva 1

Cestoviny s tuniakom a vajíčkom

Ela Kaslu | 385 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
cestoviny s tuniakom
Ingrediencie
  • 400 g cestovín (napr. fusilli, farfalle, penne)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • 1 konzerva lúpaných krájaných paradajok
  • 1 lyžička drvených čili papričiek
  • 1 lyžica sladkej mletej červenej papriky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • štipka cukru
  • hrsť zelených a hrsť čiernych olív
  • konzerva tuniaka v olivovom oleji (najlepšie veľké kúsky)
  • 100 g syra FETA (prípadne podobného mäkkého syra)
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • zväzok petržlenovej vňate

Rýchle a výživné cestoviny s tuniakom a vajíčkom sú to pravé, ak potrebujete nenáročný, ale výživný recept. Veď príprava nezaberie viac ako pol hodinu. 

Paradajkové cestoviny s tuniakom a olivami

Po sviatkoch a všetkých tých dobrotách sa každému z nás žiada niečo ľahšie a sviežejšie, ale stále predsa niečo teplé a hrejivé. Veď zima ešte stále nepovedala posledné slovo. Cestoviny s paradajkovou omáčkou budú určite príjemnou zmenou po sviatočnom hodovaní, čili korenie zároveň zahreje a podporí trávenie. 

Postup:

  1. V širokej veľkej panvici alebo hrnci zohrejeme olivový olej. Cesnak nasekáme nadrobno a spolu s drvenými čili papričkami pridáme do panvice. Chvíľku opekáme na strednom ohni. Potom pridáme konzervu drvených paradajok, štipku cukru a spolu povaríme 10 minút.
  2. Kým sa nám varí omáčka, vo veľkom hrnci privedieme k varu dostatočné množstvo vody (1 liter vody na 100 g cestovín) a pridáme lyžicu soli. Vysypeme cestoviny a premiešame, aby sa nezlepili. Opäť privedieme k varu, znížime teplotu a varíme podľa typu cestovín na skus, čiže nie úplne do mäkka.
  3. Medzitým  pridáme do omáčky celé olivy, kúsky tuniaka, podľa chuti osolíme a ochutíme mletým čiernym korením.
  4. Keď sú cestoviny uvarené, dierovanou varechou ich vyberieme priamo do panvice s omáčkou, môžeme pridať aj trochu vody, v ktorej sa cestoviny varili. Škrob, ktorý sa pri varení cestovín uvoľnil do vody, nám pomôže omáčku zahustiť. Dobre, ale zároveň opatrne premiešame a odstavíme z plameňa.
  5. Rozdelíme na taniere a každú porciu posypeme nadrobeným syrom Feta, strúhaným parmezánom a petržlenovou vňaťou.

Pokiaľ máte záujem o viac receptov, kliknite sem.