Ľahké letné cestoviny s vôňou citrónov, olivového oleja a byliniek

Linguine alebo tenké špagety uvaríme al dente v osolenej vode. 1 šálku vody z varenia cestovín si uchováme na neskôr.

Na panvici zohrejeme olivový olej a z oboch strán opečieme kuracie prsia do zlata (z každej strany asi 10 minút). Osolíme a okoreníme. Vyberieme z panvice a nakrájame na kúsky. Udržiavame teplé.

Do tej istej panvice pridáme maslo, necháme rozpustiť, pridáme pretlačený cesnak a čili vločky. Chvíľku spolu orestujeme, potom zalejeme šťavou z citróna a premiešame.

Pridáme kuracie kúsky, vodu s cestovín a nakoniec cestoviny.

Premiešame, ak treba, dolejeme vodu s cestovín, aby neboli cestoviny suché ale krémové. Pred podávaním posypeme parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou.