Letné cestoviny s krevetami a voňavými paradajkami, ochutené cesnakom a čerstvou vňaťou petržlenu sú super rýchle a chutné jedlo. Ak máte radi morské plody, tak do toho. Tento jednoduchý recept sa nedá pokaziť 🙂 Treba ho len správne ochutiť!

Cestoviny s krevetami ako letná večera

 

  1. Cestoviny, napríklad špagety, uvaríme podľa návodu, zlejeme a výdatne pokvapkáme olivovým olejom. Mali by však ostať  trochu pevnejšie, teda „na skus“, alebo „al dente“.

  2. Vo vedľajšej veľkej panvici, alebo vo woku, zahrejem olej a pridáme nakrájaný cesnak, aspoň 6 strúčikov. Jemne ho orestujeme a pridáme prepláchnuté a osušené mrazené lúpané krevety. Sprudka orestujeme a pridáme 1 dcl suchého vína, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.

  3. Do panvice ku krevetám pridáme na drobno nakrájané paradajky a kvalitný paradajkový pretlak. Všetko spolu chvíľu restujeme a poriadne prehrejeme, pridáme veľa petržlenovej vňate, alebo použijeme rôzne letné bylinky, ako tymian, či bazalka. Do woku pridáme cestoviny a premiešame.

  4. Petržlenovú vňať nakrájame a spolu s čerstvou citrónovou šťavou pridáme do jedla.

  5. Podávame teplé a dochucujeme soľou, čerstvo mletým čiernym korením, petržlenovou vňaťou, prípadne kvapkou citrónovej šťavy.