Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 1 balenie Tagliatelle, Fettuccine, alebo iné široké rezance
  • 1-2 PL soli do vody na varenie cestovín
  • 2 PL masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Šťava z dvoch až troch citrónov, trocha citrónovej kôry
  • 1 smotana na šľahanie
  • 1 lyžička soli
  • Štvrť lyžičky korenia
  • Pol hrnčeka parmezánu, strúhaného
  • Hrsť šalvie alebo iných byliniek

Vrstva 1

Cestoviny s citrónovou omáčkou

Čas prípravy: 15 min
Čas varenia: 10 min

Svetlana Mravcová | 261 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Cestoviny s citronovou omackou postup
Ingrediencie
  • 1 balenie Tagliatelle, Fettuccine, alebo iné široké rezance
  • 1-2 PL soli do vody na varenie cestovín
  • 2 PL masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Šťava z dvoch až troch citrónov, trocha citrónovej kôry
  • 1 smotana na šľahanie
  • 1 lyžička soli
  • Štvrť lyžičky korenia
  • Pol hrnčeka parmezánu, strúhaného
  • Hrsť šalvie alebo iných byliniek

Svieže cestoviny – tagliatelle s citrónovou omáčkou ako letný obed, je super nápad. Sú rýchlo hotové, zasýtia celú rodinu a majú užasnú chuť a vôňu leta a Talianska.

Cestoviny s citrónovou omáčkou

  1. Začnime s varením cestovín, pretože všetko ostatné stihneme popri tom.
  2. Hrniec plný studenej vody si privedieme do varu spolu s jednou až dvoma lyžicami soli. Keď sa voda začne variť pridáme cestoviny a varíme tak dlho, ako je uvedené na obale cestovín. Tagliatelle, Fettuccine, alebo iné cestoviny sa varia rôzne dlhý čas, preto je dobré riadiť sa jednoducho návodom na obale.
  3. Medzitým si vo veľkej hlbokej panvici rozpustíme maslo pridáme pretlačený cesnak a kôru z dvoch citrónov všetko asi tak 30 sekúnd opekáme.
  4. Ďalej pridáme smotanu, citrónovú šťavu soľ a korenie a varíme ešte asi tak 1 min.
  5. Nakoniec pridáme uvarené cestoviny a hrnčekom vody, v ktorej sa cestoviny varili. Znížime plameň a všetko veľmi dobre za pomoci dvoch naberačiek premiešame.
  6. Hlbokú panvicu odstavíme z plameňa a vmiešame k cestovinám nakoniec aj nastrúhaný parmezán. Znovu všetko veľmi dobre premiešame a môžeme servírovať.
  7. Čerstvé bylinky, napríklad šalvia nakrájame najemno a použijeme ich priamo na servírovanie čerstvé.
  8. Počas servírovania dbáme na to, aby keď cestoviny, ktoré z panvice naberáme, mali na seba dostatok syrovej omáčky. Po prenesení cestovín na tanier ich zasypeme nakrájanými bylinkami a poprípade ešte trochou parmezánu.
  9. Možno sa niekomu cestoviny nezdajú ako dobrá voľba k letnému obedu. Nechajte ma presvedčiť Vás o opaku. Práve cestoviny sú totiž to najlepšie, čo si v lete môžete počas obeda dopriať. Zasýtia Vás, dodajú potrebnú energiu na letné radovánky a hlavne predovšetkým sú rýchlo hotové a Vám tak zostane veľa času na všetko čo ste chceli počas leta stihnúť.
  10. Tip na iné odľahčené cestovinové jedlo sú Vegetariánske špagety. Sú veľmi chutnou náhradou obľúbených cestovín Bolognese. Takže úplne bez mäsa? Áno a dokonca bez kompromisov v chuti.

 

Výborný vegánsky parmezán si pripravíme takto:

Do mixéra so nožmi dáme všetky suroviny a niekoľkými pulzmi rozmixujeme. Nemixujeme príliš dlho, inak zmes príliš zhustne. Takýto syr vydrží v uzatvorenom pohári v chladničke niekoľko týždňov.