Cestovinový šalát s chrumkavým a zároveň šťavnatým kuracím mäsom je sýty a chutný. Je inšpirovaný slávnym Cézar šalátom. Strúhanka panko je typ japonskej strúhanky, s jej použitím sú obaľované pokrmy oveľa chrumkavejšie. Môžeme ju nahradiť podomácky vyrobenou strúhankou, zo staršieho pečiva, ktoré namelieme na hrubšie.

Cestovinový šalát s chrumkavým kuracím mäsom a neobyčajným dresingom

  1. Kuracie prsia rozkrojíme na dve polovice a každú ešte na dva rovnaké kúsky.
  2. Mäso osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
  3. Biely jogurt premiešame s pretlačeným cesnakom a paprikou. Vložíme doň kúsky mäsa a necháme aspoň hodinu marinovať v chladničke (pokojne aj cez noc).
  4. Marinované mäso obalíme v strúhanke, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Pečieme ich približne 30 minút pri 200 °C až kým nie sú prepečené ale stále šťavnaté.
  5. Medzitým ako sa mäso pečie, uvaríme v osolenej vode cestoviny, podľa návodu, ale mali by byť al dente, teda nie rozvarené.
  6. Rímsky šalát natrháme na kúsky, alebo nahrubo nakrájame. Uložíme na jednotlivé taniere, alebo veľkú servírovaciu misku.
  7. Na dresing vymiešame majonézu s pretlačeným cesnakom a ostatnými ingredienciami, okrem parmezánu. Ten zamiešame až nakoniec.
  8. Cestoviny scedíme, prepláchneme troškou studenej vody a necháme odkvapkať. Pridáme ich k šalátu. Upečené mäso nakrájame na kúsky a pridáme k šalátu a cestovinám. Prelejeme dresingom a na záver môžeme nastrúhať trochu parmezánu.
  9. Ak by ste radšej verziu bez obaľovania mäsa, vyskúšajte skvelý recept na šalát s pečenými kuracími prsiami, ktoré ostali z pečeného kuraťa.
  10. Ak máte chuť na vegetariánsky šalát, ktorý je sýty a plný chute skúste Grécky šalát s bielym syrom, paradajkou a uhorkou.