Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

4 porcie:

  • 500-600 g bravčového mäsa (stehno, karé)
  • 2 väčšie zemiaky
  • 2 vajíčka
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 1 lyžička majoránky
  • 3-4 lyžice hladkej múky + na obaľovanie
  • Repkový, alebo slnečnicový olej na smaženie, môžete však použiť aj masť
  • Strúhaný syr napr. Ementálsky alebo Gouda

Vrstva 1

Černohorský rezeň so syrom

Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 15 min

Ela Kaslu | 329 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Cernohorsky rezen recept
Ingrediencie

4 porcie:

  • 500-600 g bravčového mäsa (stehno, karé)
  • 2 väčšie zemiaky
  • 2 vajíčka
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 1 lyžička majoránky
  • 3-4 lyžice hladkej múky + na obaľovanie
  • Repkový, alebo slnečnicový olej na smaženie, môžete však použiť aj masť
  • Strúhaný syr napr. Ementálsky alebo Gouda

Poctivý černohorský rezeň v lahodnom zemiakovom cestíčku a posypaný strúhaným syrom. Chutná je aj verzia z kuracieho mäsa. Potešte rodinku výdatným nedeľným obedom, legendárnym „černohorom“.  My sme ho podávali so zemiakovou kašou.

Poctivý černohorský rezeň v zemiakovom cestíčku

Postup:

  1. Bravčové mäso nakrájame na cca 1 cm plátky (čím tenšie, tým lepšie) a naklepeme. Vhodné je karé, alebo bravčové stehno. Ak pripravujeme jedlo aj pre deti, môžeme zvoliť aj kuracie prsiam nakrájané a naklepané na rezne.
  2. Osolíme a okoreníme z oboch strán.
  3. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno, pridáme soľ, korenie, majoránku, vajíčka, pretlačený cesnak a múku. Vymiešame zemiakové cesto, ktoré by malo mať hustotu palacinkového cesta. Ak treba, nariedime vodou alebo na zahustenie ešte prisypeme múku.
  4. Vo veľkej panvici zohrejeme asi 2 cm vrstvu oleja.
  5. Plátky mäsa obaľujeme v hladkej múke a potom v cestíčku.
  6. Vysmážame z každej strany do zlata, radšej pri nižšej teplote, aby sa mäso dobre prepieklo. Hotové preložíme na papierové utierky a osušíme od prebytočného oleja.
  7. Podávame horúce, každý rezeň posypeme hrubou vrstvou strúhaného syra. Ako príloha je výborné jemné zemiakové pyré a listový šalát alebo sterilizované kyslé uhorky.
  8. Ako vidíte recept je jednoduchý, netreba sa báť. Klasický „černohor“ chutí výborne aj opekanými, alebo americkými zemiakmi. Samotné rezne už sú však trochu ťažšie jedlo. My sme sa preto rozhodli podávať ich so zemiakovou kašou, ktorá chutí veľmi aj deťom. Kurací černohor je pre deti vhodnejší a stále je to ten slávny a chutný černohorský rezeň v lahodnom zemiakovom cestíčku a posypaný strúhaným syrom.