Černicový koláč a ešte k tomu bez pečenia je ten správny tip na prázdninový dezert. Černice sú osviežujúce, svieže a veľmi zdravé sezónne letné ovocie. V tomto nepečenom koláči si ich chuť skutočne užijete.

Černicový koláč je výhradne prázdninová záležitosť

  1. Najprv si pripravíme plech na mufiny. Otvory zľahka vytrieme maslom a do každého vložíme prúžok z papiera na pečenie, ktorý bude prečnievať von z otvorov. Bude slúžiť na to, aby sa hotové koláčiky ľahšie vyberali z formy.
  2. Prísady na korpus dáme do mixéra a rozmixujeme ich tak, aby sa navzájom prepojili. Môžeme použiť aj ponorný mixér.
  3. Túto zmes rozdelíme na 12 rovnakých častí a natlačíme ich do otvorov v mufinovom plechu.
  4. Ďalej si pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh, smotanu, cukor, citrónovú šťavu a kôru a vanilku vymiešame na hladko. Z tvarohovej plnky odložíme asi tretinu bokom. Zvyšné dve tretiny rovnomerne navrstvíme do pripraveného mufinového plechu.
  5. Na ovocnú plnku rozmixujeme černice s odloženou tretinou tvarohovej plnky. Ak je ovocie kyslejšie, môžeme pridať za lyžicu cukru. Ovocnú plnku nalejeme na tvarohovú vrstvu.
  6. Takto pripravené koláčiky dáme asi na dve hodiny do mrazničky.
  7. Z mrazničky ich vyberieme asi 10 minút pred podávaním. Necháme ich krátko postáť, potom pomocou papierových prúžkov opatrne vyberieme jednotlivé koláčiky z formy a servírujeme ich ozdobené černicou, prípadne šľahačkou.