Na korpus:
Na tvarohovú plnku:
Na ovocnú plnku:
Černicový koláč bez pečenia
Sisters Bakery Miška Smolová | 97 receptov
Na korpus:
- 120 g vlašských orechov (môžu byť aj iné orechy)
- 100 g sušených datlí bez kôstok
- 70 g ovsených vločiek
Na tvarohovú plnku:
- 350 g tvarohu
- 2 PL kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu
- 50 g kryštálového cukru
- Kôra z polovičky citróna
- Šťava z polovičky citróna
- 1 vanilkový cukor
Na ovocnú plnku:
- 125 g černíc
- 1/3 z pripravenej tvarohovej plnky
- Zopár černíc na ozdobenie
Černicový koláč a ešte k tomu bez pečenia je ten správny tip na prázdninový dezert. Černice sú osviežujúce, svieže a veľmi zdravé sezónne letné ovocie. V tomto nepečenom koláči si ich chuť skutočne užijete.
Černicový koláč je výhradne prázdninová záležitosť
- Najprv si pripravíme plech na mufiny. Otvory zľahka vytrieme maslom a do každého vložíme prúžok z papiera na pečenie, ktorý bude prečnievať von z otvorov. Bude slúžiť na to, aby sa hotové koláčiky ľahšie vyberali z formy.
- Prísady na korpus dáme do mixéra a rozmixujeme ich tak, aby sa navzájom prepojili. Môžeme použiť aj ponorný mixér.
- Túto zmes rozdelíme na 12 rovnakých častí a natlačíme ich do otvorov v mufinovom plechu.
- Ďalej si pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh, smotanu, cukor, citrónovú šťavu a kôru a vanilku vymiešame na hladko. Z tvarohovej plnky odložíme asi tretinu bokom. Zvyšné dve tretiny rovnomerne navrstvíme do pripraveného mufinového plechu.
- Na ovocnú plnku rozmixujeme černice s odloženou tretinou tvarohovej plnky. Ak je ovocie kyslejšie, môžeme pridať za lyžicu cukru. Ovocnú plnku nalejeme na tvarohovú vrstvu.
- Takto pripravené koláčiky dáme asi na dve hodiny do mrazničky.
- Z mrazničky ich vyberieme asi 10 minút pred podávaním. Necháme ich krátko postáť, potom pomocou papierových prúžkov opatrne vyberieme jednotlivé koláčiky z formy a servírujeme ich ozdobené černicou, prípadne šľahačkou.