Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na korpus:

  • 120 g vlašských orechov (môžu byť aj iné orechy)
  • 100 g sušených datlí bez kôstok
  • 70 g ovsených vločiek

Na tvarohovú plnku:

Na ovocnú plnku:

  • 125 g černíc
  • 1/3 z pripravenej tvarohovej plnky
  • Zopár černíc na ozdobenie

 

Vrstva 1

Černicový koláč bez pečenia

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 0 min

Sisters Bakery Miška Smolová | 97 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Cernicovy kolac
Ingrediencie

Na korpus:

  • 120 g vlašských orechov (môžu byť aj iné orechy)
  • 100 g sušených datlí bez kôstok
  • 70 g ovsených vločiek

Na tvarohovú plnku:

Na ovocnú plnku:

  • 125 g černíc
  • 1/3 z pripravenej tvarohovej plnky
  • Zopár černíc na ozdobenie

 


Černicový koláč a ešte k tomu bez pečenia je ten správny tip na prázdninový dezert. Černice sú osviežujúce, svieže a veľmi zdravé sezónne letné ovocie. V tomto nepečenom koláči si ich chuť skutočne užijete.

Černicový koláč je výhradne prázdninová záležitosť

  1. Najprv si pripravíme plech na mufiny. Otvory zľahka vytrieme maslom a do každého vložíme prúžok z papiera na pečenie, ktorý bude prečnievať von z otvorov. Bude slúžiť na to, aby sa hotové koláčiky ľahšie vyberali z formy.
  2. Prísady na korpus dáme do mixéra a rozmixujeme ich tak, aby sa navzájom prepojili. Môžeme použiť aj ponorný mixér.
  3. Túto zmes rozdelíme na 12 rovnakých častí a natlačíme ich do otvorov v mufinovom plechu.
  4. Ďalej si pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh, smotanu, cukor, citrónovú šťavu a kôru a vanilku vymiešame na hladko. Z tvarohovej plnky odložíme asi tretinu bokom. Zvyšné dve tretiny rovnomerne navrstvíme do pripraveného mufinového plechu.
  5. Na ovocnú plnku rozmixujeme černice s odloženou tretinou tvarohovej plnky. Ak je ovocie kyslejšie, môžeme pridať za lyžicu cukru. Ovocnú plnku nalejeme na tvarohovú vrstvu.
  6. Takto pripravené koláčiky dáme asi na dve hodiny do mrazničky.
  7. Z mrazničky ich vyberieme asi 10 minút pred podávaním. Necháme ich krátko postáť, potom pomocou papierových prúžkov opatrne vyberieme jednotlivé koláčiky z formy a servírujeme ich ozdobené černicou, prípadne šľahačkou.