Černicové brownies spolu s čokoládou tvoria hriešne dobrý a chutný koláč. Príjemne ho osviežujú kúsky kyselkavých černíc, pričom čokoláda pridáva ikonickú sladkosť. Táto čokoládová klasika s letnými černicami najlepšie chutí s dobrou čokoládovou zmrzlinou.

Černicové brownies s čokoládovou zmrlinou proti smútku, keď sa leto chýli ku koncu

  1. Rúru zohrejeme na 180 °C. Malý pekáčik vystelieme papierom na pečenie.
  2. Nad parou vo vodnom kúpeli roztopíme maslo, cukor a nalámanú čokoládu. Metličkou miešame, až sa všetko spojí a cukor sa rozpustí.
  3. Necháme trochu schladnúť a potom zamiešame po jednom vajíčka.
  4. Nakoniec do zmesi preosejeme múku s kakaom a soľou.
  5. Opäť premiešame dohladka a zamiešame polovicu černíc.
  6. Zmes rozprostrieme na plech a pokladieme zvyšnými černicami.
  7. Pečieme 30 až 35 minút, pri kratšom pečení budú brownies vlhkejšie.
  8. Necháme úplne vychladnúť a podávame so zmrzlinou.