Májová bryndza je najlepšia a najchutnejšia,  preto vyskúšajte naše tradičné, ale aj  vylepšené bryndzové nátierky.  S čerstvým pečivom z Billa bude vaša bryndzová nátierka chutiť neodolateľne! 

Bryndzová nátierka s mletou údenou paprikou

Klasická bryndzová nátierka je jednou z najlepších!  Vylepšite si ju ešte o kúsok, namiesto červenej sladkej papriky použite údenú mletú papriku.

Postup
  1. V miske zmiešame zmäknuté maslo s bryndzou a ostatnými prísadami. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Bryndza je slaná dosť, dochucujeme preto opatrne.
  2. Nátierka chutí najlepšie s tmavým pečivom, napr. Billa tmavá bulka   ozdobená plátkami reďkovky a uhorky.

Zelená bryndzová nátierka s medvedím cesnakom a bylinkami

Superzdravá ovčia bryndza doplnená medvedím cesnakom a bylinkami je to najlepšie, čo môžete svojmu telu v čase jarného detoxu dať.  Navyše výborne chutí. Dajte si ju na raňajky s celozrnným pečivom a budete mať energie na rozdávanie 🙂

Postup
  1. Zmäknuté maslo vymiešame  s bryndzou dohladka. Pridáme nadrobno nakrájané bylinky a medvedí cesnak a premiešame.
  2. Natierame na celozrnné pečivo  (výborná s Billa Viaczrnná tyčinka maxi ) a posypeme sezamovými semienkami. Podávame s čerstvou zeleninou.

Bryndzová nátierka s vlašskými orechmi a hruškou

Orechy a hrušky sa veľmi dobre hodia k syrom, tak prečo ich nespojiť do nátierky? Na kanapkách alebo minichlebíčkoch sa bude skvelo vynímať v spoločnosti sladkej hrušky.  Ideálne, originálne a sezónne pohostenie pre návštevy.

Postup

  1. Orechy si nasekáme buď nahrubo alebo jemnejšie, ako nám viac vyhovuje. Bryndzu premiešame s maslom a nasekanými orechami.
  2. Natierame na pečivo (Francúzska svetlá bageta)  a ozdobíme kúskami hrušky (tie pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedli) , kúskom orecha a hrozienkami, prípadne bobuľkami hrozna.