Cheesecake v podobe „jednohubiek“? Prečo nie? Pozrite sa na náš dnešný recept, dáme vám návod, ako si aj bez veľkých skúseností môžete pripraviť jednoduchý ale výborný dezert. Brusnicové mini cheescaky vás prekvapia nielen svojou jednoduchosťou, ale najmä lahodnou chuťou krémovej tvarohovej plnky so sladkokyslou brusnicovou polevou.

Cheesecake ako jednohubky

Ak zrovna nemáte po ruke čerstvé brusnice, dobre vám poslúžia mrazené, alebo brusnicový džem s kúskami ovocia, ktorý ale treba trochu rozriediť vodou a povariť, aby nadobudol pudingovitú konzistenciu.

Postup
  1. Maslové sušienky dáme do väčšieho plastového sáčku a pomocou valčeka ich rozdrvíme na prach.Maslo rozotpíme a nalejeme na rozdrvené sušienky. Dobre premiešame.
  2. Do formy na muffiny rozložíme papierové košíčky a do každého nanesieme 1-2 PL rozdrvených sušienok s maslom. Pomocou malej lyžičky ich riadne postláčame na dno košíčkov, aby sa vytvorila súvislá krustička.
  3. Z vanilkového pudingu odoberieme zarovnanú PL bokom, budeme ho potrebovať neskôr na prípravu polevy.
  4. Na plnku si zmiešame v mise všetky prísady do hladkého polotekutého krému bez hrudiek.
  5. Tvarohový krém nalejeme do jednotlivých košíčkov na sušienkovú krustu. Táto dávka vystačí na 12 muffinov.
  6. Pečieme  rozohriatej rúre na 160 stupňoch asi 30-35 minút. Po dopečení necháme vychladnúť.
  7. Medzitým si pripravíme brusnicovú polevu. Brusnice zmiešame s cukrom a perníkovým korením, pridáme za dve lyžice vody a varíme na strednom ohni za občasného miešania. Keď ovocie pustí šťavu, prilejeme doň deci vody, v ktorej sme rozmiešali 1 zarovnanú PL zemiakového škrobu a necháme prevrieť.
  8. Polevu necháme vychladnúť, chladnutím stuhne do pudingovej konzistencie.
  9. Vychladnutou polevou ozdobíme jednotlivé minim cheescaky a podávame.