Broskyňový pohár s letnými nakrájanými broskyňami, karamelom a orieškami je luxusný dezert. V lete si namiesto cukrárne môžeme radšej dopriať ovocný sad 🙂 Letné zrelé ovocie je dostatočne sladké a rozmanité, aby uspokojilo naše mlsné jazýčky. Keď má vaša rodina chuť na sladké, nemusíte dokonca ani vypekať. Studené ovocné dezerty sú v lete veľmi populárne. Od ovocných, jogurtových a krémových pohárov, cez ovocné drene, domáce zmrzliny či nanuky. Vyskúšať môžete aj osviežujúci broskyňový pohár s karamelovým musli.

Objavte chuť broskýň a letných byliniek s karamelovým musli

  1. Na panvici rozpustíme cukor s maslom a pridáme smotanu, miešame, kým sa maslo a cukor nerozpustia a nespoja a nevznikne mliečny karamel. Ak treba pridáme trochu vody. Potom pridáme ovsené vločky krátko povaríme, aby zmäkli. Necháme vychladnúť

  2. Orechy jemne posekáme a pridáme do karamelových vločiek a poriadne premiešame, aby sme dostali konzistenciu „drolivých“ orechovo karamelových musli.
  3. Broskyne prepolíme a zbavíme kôstok a nakrájame ich na malé kocky.

  4. Limetky vyžmýkame a v získanej šťave rozpustíme 1ČL cukru.

  5. Šalviové lístky posekáme nadrobno a premiešame ich s broskyňami a prelejeme limetovou zálievkou. Kto je fanúšikom klasickejších chutí, môže namiesto šalvie použiť čerstvú mätu. Kombinácia broskyne a mäty je veľmi svieža bude chutiť určite aj deťom.

  6. Do pohára ukladáme vrstvu broskýň a potom karamelových musli. Opakujeme niekoľko krát. Dáme vychladiť do chladničky a podávame studené.

  7. Tip: Takto pripravené poháre môžeme podávať ako dezert, napríklad so zmrzlinou, alebo sorbetom, ale aj ako osviežujúce letné raňajky ku kávičke.