Broskyňový pohár s karamelovým musli

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • 50g orechov
  • 50g ovsených vločiek
  • 20g masla
  • 2 broskyne
  • 4 lístky šalvie alebo mäty
  • 2 limetky
  • 1ČL krupicového cukru
  • Ingrediencie

    Pre 2 osoby:

  • 50g orechov
  • 50g ovsených vločiek
  • 20g masla
  • 2 broskyne
  • 4 lístky šalvie alebo mäty
  • 2 limetky
  • 1ČL krupicového cukru
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Broskyňový pohár s letnými nakrájanými broskyňami, karamelom a orieškami je luxusný dezert. V lete si namiesto cukrárne môžeme radšej dopriať ovocný sad 🙂 Letné zrelé ovocie je dostatočne sladké a rozmanité, aby uspokojilo naše mlsné jazýčky. Keď má vaša rodina chuť na sladké, nemusíte dokonca ani vypekať. Studené ovocné dezerty sú v lete veľmi populárne. Od ovocných, jogurtových a krémových pohárov, cez ovocné drene, domáce zmrzliny či nanuky. Vyskúšať môžete aj osviežujúci broskyňový pohár s karamelovými musli.

    Objavte chuť broskýň a letných byliniek s karamelovými musli

    Postup:

    1. Na panvici rozpustíme cukor s maslom a pridáme smotanu, miešame, kým sa maslo a cukor nerozpustia a nespoja a nevznikne mliečny karamel. Ak treba pridáme trochu vody. Potom pridáme ovsené vločky krátko povaríme, aby zmäkli. Necháme vychladnúť

    2. Orechy jemne posekáme a pridáme do karamelových vločiek a poriadne premiešame, aby sme dostali konzistenciu "drolivých" orechovo karamelových musli.
    3. Broskyne prepolíme a zbavíme kôstok a nakrájame ich na malé kocky.

    4. Limetky vyžmýkame a v získanej šťave rozpustíme 1ČL cukru.

    5. Šalviové lístky posekáme nadrobno a premiešame ich s broskyňami a prelejeme limetovou zálievkou. Kto je fanúšikom klasickejších chutí, môže namiesto šalvie použiť čerstvú mätu. Kombinácia broskyne a mäty je veľmi svieža bude chutiť určite aj deťom.

    6. Do pohára ukladáme vrstvu broskýň a potom karamelových musli. Opakujeme niekoľko krát. Dáme vychladiť do chladničky a podávame studené.

     

    Náš tip:

    • Takto pripravené poháre môžeme podávať ako dezert, napríklad so zmrzlinou, alebo sorbetom, ale aj ako osviežujúce letné raňajky ku kávičke.