Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Suroviny pre veľkú rodinu:

Na halušky:

  • 250 g polohrubej múky
  • 1-2 vajíčka
  • Voda podľa potreby (cca 200 ml)
  • 1-1 a ½ lyžičky soli

Vrstva 1

Bravčový perkelt so smotanou a haluškami

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Ela Kaslu | 385 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Bravčový perkelt so smotanou
Ingrediencie

Suroviny pre veľkú rodinu:

Na halušky:

  • 250 g polohrubej múky
  • 1-2 vajíčka
  • Voda podľa potreby (cca 200 ml)
  • 1-1 a ½ lyžičky soli

Bravčový perkelt so smotanou a haluškami je stará dobrá klasika, ktorá hádam nikdy neomrzí. Pripravili sme pre vás recept na tento evergreen, presne ako od mamy. Či už ho budete podávať s haluškami, alebo s kolienkami, určite si pochutíte.

Bravčový perkelt so smotanou je evergreen s haluškami alebo kolienkami

  1. Cibuľu si nakrájame na jemno a speníme na masle alebo masti. Keď je opečená pekne do zlata, pridáme pridáme na kocky nakrájané mäso a sprudka opečieme, aby sa mäso zatiahlo. Potom zaprášime mletou paprikou, pridáme korenie a bobkový list, osolíme a zalejeme horúcou vodou tak, aby voda tesne zakrývala mäso.
  2. Privedieme k varu a na slabom plameni dusíme pod pokrievkou približne 1 hodinu až 1 a pol hodiny, kým nie je mäso úplne mäkké. Priebežne podlievame vodou.
  3. Sladkú smotanu metličkou prešľaháme s trochou vody a múkou do hladka. Môžeme pridať aj trochu kyslej smotany, omáčku to trochu oživí. Pomaly prilievame k dusenému mäsu a dôkladne premiešame. Necháme povariť a odstavíme. Podávame s haluškami.
  4. Halušky: Do misky nasypeme múku, osolíme a premiešame. Prilejeme vodu, vajíčko a spracujeme varechou lepivé, nie husté cesto. Vodu prilievame podľa potreby. Cez haluškovač pretlačíme cesto do vriacej vody a dobre premiešame, aby sa halušky nezlepili. Keď vyplávajú na povrch povaríme ich ešte asi 5 minút a následne scedíme. Opláchneme vlažnou vodou, necháme odkvapkať. Ešte teplé ich preložíme do misky a omastíme orieškom masla aby sa nezlepili.