Tento jednoduchý recept na delikátne bravčové špízy s mangom vám príde v grilovacej sezóne určite vhod. Grilované mäsko v marináde a farebné papriky skvelo dopĺňa sladká chuť manga. Dajte na nás a pripravte si marinádu podľa nášho receptu.

Bravčové špízy s mangom a ovocno medovou marinádou

  1. Najskôr zmiešajte všetky suroviny na marinádu spolu vo väčšej mise. Do marinády ponorte mäso nakrájané na väčšie kúsky a nechajte odpočinúť aspoň tri hodiny, ideálne cez noc.

  2. Zrelé mango olúpte a nakrájajte na rovnaké kusy ako mäso.

  3. Cibuľu nakrájajte na osminky. Papriky na väčšie kúsky. Striedavo napichujte na špajle alebo kovové grilovacie ihly mäso, mango a zeleninu.

  4. Špízy ugrilujte podľa svojej chuti a príležitosti, pri akej ich budete podávať. Môžete to urobiť na grile na záhradnej párty, alebo aj v rúre.

  5. Začína leto a grilovacia sezóna je v už plnom prúde, preto sme pre vás pripravili tento veľmi jednoduchý recept na špízy z bravčového mäsa, ktoré skvele dopĺňa sladká chuť manga. Dajte na nás a pripravte si marinádu podľa nášho receptu. Mäso ponorte do marinády aspoň tri hodiny pred samotnou grilovačkou, ideálne cez noc. Špízy tak získajú sviežu a zaujímavú chuť. Na ich prípravu môžete použiť ľubovoľné bravčové, resp. to, ktoré máte po ruke. Krkovičku, stehno, pliecko môžete bez problémov vymeniť aj za kuracie či morčacie mäso. Je to len na vás.

  6. Letné marinády sú presne to, čo dodá každej grilovačke, mäsku. či zelenine tú správnu chuť. Táto naša ovocno jablková verzia so ciderom a medovou horčicou, je určite „neokukaná“ a je to dobrý letný tip. Nie každý má rád pikantné, či cesnakové marinády. Majte preto v rukáve aj nový recept na skvelú letnú marinádu. Prajeme vám dobrú chuť.