Bravčové rebrá sú klasickou pochúťkou gurmánov. V tomto netradičnom prevedení sa snúbia chute do dokonalej kombinácie.

Sladkokyslé bravčové rebrá na čínsky spôsob

Tento recept stačí na 4 porcie. Prípravou strávite 90 minút, ale určite to stojí za to 🙂

Postup
  1. Bravčové rebrá dôkladne očistite, umyte ich a nasekajte na kúsky (približne 6×3 cm). Kúsky vložte do hrnca a zalejte vodou tak, aby bolo mäso ponorené. Postavte na oheň a keď voda zovrie, povarte mäso ešte 8 minút.
  2. Rebrá vyberte z hrnca a nechajte bokom do sucha odkvapkať. Do wok panvice nalejte olej, pridajte 2 polievkové lyžice cukru a na prudkom ohni zohrievajte za stáleho miešania, až kým cukor nezhnedne.
  3. Vložte oblanšírované rebrá a opekajte približne 10 minút, kým nedostanú peknú farbu. Pridajte ryžové víno a stále miešajte.
  4. Pokvapkajte sójovou omáčkou, pridajte soľ, čierne korenie a mletý aníz. Zalejte 400 ml vody, zakryte pokrievkou, duste na miernom ohni asi tak 40 minút, občas pomiešajte.
  5. Zmiešajte zvyšný cukor s vínnym octom a pridajte k mäsu. Zvýšte teplotu na najvyšší stupeň a za stáleho miešania opekajte ďalších 10 minút. Prisypte strúhaný zázvor, nakrájaný pór, sezamové semienka a ešte 2 minúty povarte.
  6. Hneď podávajte s ľubovoľnou prílohou. Ako príloha postačí aj chlieb.