Bravčové ragú s koreňovou zeleninou a červeným vínom je krásny slovenský recept z lokálnych surovín. Môže hrdo rozvoniavať aj na vašom nedeľnom stole. Nech vám vyjde rovnako krásne, ako sa podaril v našej kuchyni.

Bravčové ragú s koreňovou zeleninou a červeným vínom

  1. Najlepšie v hrubostennom hrnci si na bravčovej masti orestujeme na hrubo nakrájanú cibuľu. Rovnako tak aj všetkú koreňovú zeleninu. Keď je zelenina orestovaná pridáme k nej na väčšie kusy nakrájané mäso.

  2. Mäso počas restovania zasypeme rascou, osolíme a okoreníme, pridáme červenú mletú údenú papriku, nové korenie, bobkový list a rozmarín a dusíme asi desať minút vo vlastnej šťave.

  3. Mäso potom podlejeme červeným vínom, pridáme borievky, pretlak a znova desať minút dusíme. Po desiatich minútach ragú podlejeme vývarom a varíme za občasného miešania na miernom plameni asi hodinu.

  4. Pridáme zemiaky, dobre premiešame a varíme takmer do ich zmäknutia. Keď sú zemiaky takmer mäkké, pridáme mix paprík, chvíľu povaríme.

  5. Na posledných 15 minút k ragú pridáme aj šampiňóny a na záver zasypeme oreganom. Priebežne môžeme podľa potreby ragú podlievať vývarom a dochucovať soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Na tanieri ľubovoľne dozdobíme (jarná cibuľka, chilli, koriander, petržlenová vňať, atď.)

  6. Koreniny a bylinky k tomuto ragú si však môžete nakombinovať a doladiť aj sami, podľa vlastnej chuti a možností. Bobkový list, rasca a borievky sú však základ. Pre hladošov pokojne pridajte ešte krajec dobrého čerstvého chleba.
  7. Mäso si aktuálne vyberiete v BILLA pod novou značkou Mäsiarov výber, tak aby ste boli naozaj spokojní. Spôsob balenie mäsa pod značkou Mäsiarov výber navyše uľahčuje aj výber druhu mäsa pre menej skúsených, tak aby ste vedeli zvoliť, čo sa najlepšie hodí na konkrétne jedlo.
  8. Prajeme vám veľa zdaru v kuchyni a dobrú chuť.