Netrápte sa prípravami omáčok, marinád ani čakaním na nakladanie mäsa. Upečte si s nami jednoduchý recept na bravčové pliecko, ktoré len hodíte do rúry, rozkrojíte zopár rajčín a máme tu dokonalú kombináciu chutí. Stačia tie správne ingrediencie a kombinácia korenia.

Jednoduché pečené bravčové pliecko a paradajkový šalát

Pečené bravčové pliecko v celku v kombinácii so správnym korením je skutočne samo o sebe delikateskou, ku ktorej nepotrebujeme nič, len vidličku. Bravčové pliecko pripravíme jednoducho, pred pečením ho vymasírujeme korením, ale obzvlášť kladieme dôraz na rascu. Rasca je totiž korenie dodávajúce ten správny „šmrnc“ a navyše k jej účinkom patrí aj podpora imunity a detoxikácia organizmu. Už len ľahký paradajkový šalátik a brušká budú spokojné.

Postup
  1. Pliecko umyjeme, osušíme, votrieme soľ a prelisovaný cesnak, okoreníme, prikryjeme rozmarínom, bobkovými lístkami a vložíme do pekáča.
  2. Na mäso aj dno pekáča dáme olej a pár plátkov slaniny. Tú dáme aj na mäsko.
  3. Prykryjeme alobalom a pečieme asi 75 minút na 180 C°. Potom mäsko odokryjeme na 15 – 20 minút na dopečenie.

Šalát:

  1. Z paradajok vyrežeme stredy, kde boli stonky a pokrájame ich na plátky o hrúbke 4mm.
  2. Šalotku očistíme a pokrájame na tenké kolieska.
  3. Do misy dáme trocha oleja, naň začneme ukladať plátky rajčín, na ne dáme bazalku a šalotku, soľ a korenie a potom obdobne ďaľšie vrstvy.