Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 500 g mletého bravčového mäsa (môžete použiť aj mäso na kocky, len príprava bude trvať trochu dlhšie)
  • 1 čili (odvážlivci tu nemajú limit)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky zázvoru
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 lyžice rybacej omáčky (nemusí byť, prípadne použite trochu sójovej omáčky)
  • 5 lyžíc hnedého cukru
  • Olivový olej, soľ a korenie na ochutenie (opatrne, rybia omáčka je slaná)
  • Basmati ryža
  • Čerstvá zelenina na podávanie

Vrstva 1

Bravčové mleté s ryžou na vietnamský spôsob

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Svetlana Mravcová | 259 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
bravcove mlete s ryzou
Ingrediencie
  • 500 g mletého bravčového mäsa (môžete použiť aj mäso na kocky, len príprava bude trvať trochu dlhšie)
  • 1 čili (odvážlivci tu nemajú limit)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky zázvoru
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 lyžice rybacej omáčky (nemusí byť, prípadne použite trochu sójovej omáčky)
  • 5 lyžíc hnedého cukru
  • Olivový olej, soľ a korenie na ochutenie (opatrne, rybia omáčka je slaná)
  • Basmati ryža
  • Čerstvá zelenina na podávanie

Bravčové mleté s ryžou, ochutené zázvorom, čili a cesnakom je úžasne jednoduché pikantné jedlo s vôňou Ázie. Keď vás prepadne chuť na niečo ázijského a nemáte práve času na vyše, toto je chutná záchrana. Zelenina ako príloha môže byť vždy iná. Chuť mäsa je však nezameniteľná, vonia po zázvore.

Bravčové mleté mäso s ryžou a chuťou čili a zázvoru

Postup:

  1. Najskôr dáme variť ryžu. Postupujeme presne podľa návodu na obale.
  2. Potom začneme s prípravou zázvoru, ten olúpeme a nastrúhame na strúhadle na jemno. Cibuľu, cesnak a čili tiež olúpeme a nakrájame na jemno. Pri práci s čili papričkou sme opatrní. Dbáme na umývanie rúk nielen pred prácou, ale aj po práci.
  3. V hlbšom woku rozohrejeme trochu olivového oleja. Na ňom osmažíme nakrájanú cibuľu. Po 2 minútach pridáme nakrájaný cesnak, nastrúhaný zázvor a čili. Po krátkom opekaní pridáme mleté ​​mäso. Mäso opekáme do zlatista. Počas opekania pridáme rybaciu omáčku a hnedý cukor.
  4. Keď je mäso opečené do zlatista, môžeme pridať ešte najemno nakrájanú jarnú cibuľku a môžeme podávať.
  5. Pri servírovaní do hlbšej misky navýšime uvarenú ryžu, na ňu mäso z panvice a na okraj misky ešte naložíme čerstvú umytú zeleninu (napríklad šalátovú uhorku, paradajky, reďkovky, hlávkový šalát a iné).
  6. Ak sme odvážnejší a použité čili je pre nás málo, môžeme si ešte dopriať omáčku Sriracha.