Voňavé a chutné bravčové karé – kotlety nezískava svoju skvelú chuť len z lahodného mäsa a špecifickú arómu z grilovania nad ohňom. Dôležitou súčasťou je osmahnutie dohneda a voľba korenia. Mäso nechajte v marináde čo najdlhšie, najlepšie cez noc, aby mohli všetky prísady dobre vsiaknuť do mäsa.

Bravčové karé s kosťou na grile

Ďalšie výborné tipy na marinády nájdete v letnom vydaní časopisu Kulinárium v Bille.

Tip: mäso neprepichujte vidličkou a na otáčanie používajte kliešte – mäso však neobracajte príliš často.

Postup
  1. Marinádu pripravte zmiešaním všetkých uvedených prísad a zalejte ňou bravčové mäso. Minimálne hodinu nechajte marinovať.
  2. Potom mäso vyberte z marinády (marinádu z mäsa jemne zoškrabte) a opekajte z každej strany na grile asi 5 – 7 minút.
  3. Kým sa mäso griluje, ohrejte zvyšok marinády v druhej panvici. K omáčke pridajte trochu vody, kúsok masla a nechajte prevrieť. Na slabom plameni varte asi 2 – 3 minúty.
  4. Pripravenou omáčkou prelejte ugrilovanú kotletu a jedlo posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou.