Bravčové karé s kosťou na grile a medovo-horčicová omáčka
... na marinovaní si dajte záležať.
Ingrediencie
Čas prípravy: 20 minút + čas na marinovanie/4 porcie
- 4 väčšie bravčové karé s kosťou (bravčové kotlety) (hľadajte v letáku Billa)
Na marinádu:
- 3 PL medu
- 2 PL horčice s horčičnými semienkami
- 2 PL dijónskej horčice
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 PL jablčného octu
- 2 strúčiky nasekaného cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- niekoľko PL vody
- 20 g (kocka) masla
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate

Voňavé a chutné bravčové karé s kosťou (kotleta) nezískava svoju skvelú chuť len z lahodného mäsa a špecifickú arómu z grilovania nad ohňom. Dôležitou súčasťou je medovo horčicová omáčka/marináda a osmahnutie dohneda. Vyberte vaše obľúbenú zmes korenia alebo si ju pripravte sami. Mäso nechajte v marináde čo najdlhšie, najlepšie cez noc, aby mohli všetky prísady dobre vsiaknuť do mäsa.
Bravčové karé s kosťou na grile a medovo-horčicová omáčka
Ďalšie výborné tipy na marinády nájdete v letnom vydaní časopisu Kulinárium v Bille.
Tip: mäso neprepichujte vidličkou a na otáčanie používajte kliešte – mäso však neobracajte príliš často.
Postup
- Marinádu pripravte zmiešaním všetkých uvedených prísad a zalejte ňou bravčové mäso. Minimálne hodinu nechajte marinovať.
- Potom mäso vyberte z marinády (marinádu z mäsa jemne zoškrabte) a opekajte z každej strany na grile asi 5 – 7 minút.
- Kým sa mäso griluje, ohrejte zvyšok marinády v druhej panvici. K omáčke pridajte trochu vody, kúsok masla a nechajte prevrieť. Na slabom plameni varte asi 2 – 3 minúty.
- Pripravenou omáčkou prelejte ugrilovanú kotletu a jedlo posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Súvisiace recepty

Kuracie fajitas v placke s guacamole
Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 20 min

Marinované kuracie špízy
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Recept na pilaf s kuracím mäsom a ryžou
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Kuracie tacos pre deti a celú rodinu
Čas prípravy: 25 min
Čas varenia: 15 min