Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 4 ks bravčových kotliet s kosťou
  • 2 jablká
  • 2 PL rastlinný olej
  • 2 vetvičky šalvie
  • 1 ČL rasce
  • soľ a čierne korenie

Vrstva 1

Bravčové karé s jablkami a šalviou

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Cookučka | 113 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 4 ks bravčových kotliet s kosťou
  • 2 jablká
  • 2 PL rastlinný olej
  • 2 vetvičky šalvie
  • 1 ČL rasce
  • soľ a čierne korenie

Bravčové karé s jablkami a šalviou je vhodné ako sýte slávnostné a chuťovo vyvážené jesenné jedlo. Ako príloha sa k ním hodí zemiaková kaša alebo aj chlieb.

Pečené bravčové karé s jablkami a voňavou šalviou podávajte ako slávnostné jesenné jedlo

  1. Mäso opečieme z oboch strán na panvici na rozpálenom oleji. Posolíme a okoreníme podľa chuti.

  2. Rúru predohrejeme na 180 stupňov Celzia.

  3. Jablká rozkrojíme na štvrtiny, zbavíme jaderníkov a nakrájame na plátky. Plátky jabĺk potom rozložíme na pekáč a na ne poukladáme opečené bravčové karé a šalviu. Pridáme výpek z panvice, trochu rasce a soli a korenia ak treba. Pečieme v rúre cca 20 minút.

  4. Pečené mäso podávame podliate šťavou z mäsa a šťavnatých jabĺk. Ako príloha je vhodná zemiaková kaša, alebo ražný chlieb či pečivo.