Dobre pripravená bravčová panenka je delikatesou. Spolu so syrovou omáčkou a tlačenými zemiakmi je dokonalou kombináciou.  

Bravčová panenka, ktorou nadchnete…

Bravčová panenka je skvelou voľbou na nedeľný obed. S našim jednoduchým a rýchlym receptom ju budete mať za pár minút hotovú.

Postup
  1. Rezne osolíme, okoreníme, obalíme slaninkou a krátko opečieme na rozpálenom oleji.
  2. Trochu výpeku použijeme na opečenie šampiňónov, pridáme smotanu na varenie a tavený syr.
  3. Krátko povaríme do rozpustenia syra a posolíme.
  4. Ako prílohu podávame tlačené zemiaky.

Bravčová panenka je zaiste jedným z najobľúbenejších jedál gurmánov. Dá sa pripraviť na stovky spôsobov a kombinácií, a napriek tomu nikdy neomrzí. 

Dokonalý nedeľný obed

Chcete ohromiť návštevu vašim kuchárskym umením a ukázať, aká ste skvelá hostiteľka? Alebo sú pre vás odmenou za dokonale zvládnutý obed spokojné úsmevy (a brušká) vašej rodinky? Nech už je to akokoľvek, ak chcete pripraviť nedeľný obed v plnej paráde, máme pre vás menu.

Vynikajúcou voľbou pre polievku je staroviedenská polievka s hubami, ktorá vám znova pričaruje vôňu z detstva. Táto klasika starých mám sa výborne hodí s našou bravčovou panenkou ako hlavným jedlom. Ako príjemné zakončenie obeda upečte aj dezert – jemný citrónový koláčik. Tento príjemne sladkokyslý, osviežujúci koláčik zvládne aj začiatočník. Takéto správne zvolené menu môže byť aj slávnostným obedom so širšou rodinou a vy sa predvediete ako dokonalá kuchárka. 

Prajeme dobrú chuť.