Grilovaná panenka s tekvicovým jesenným ragú
... lahodné mäsko a ragú s jesenným korením
Ingrediencie
Pre 4 osoby:
- 600 g až 800g bravčovej panenky
- 4 zemiaky
- 1 cibuľa
- ½ Hokaido tekvice
- 250 ml smotana na varenie
- soľ, kurkuma a čierne korenie
- 2 PL rastlinného oleja
- Bylinky: rozmarín a mojorán

Grilovaná bravčová panenka s tekvicovým ragú poteší každý jazýček. Pridajte do ragú jemnú smotanu, borievky a bobkový list a vykúzlite aj vy doma nádhernú jesennú chuť tomuto jedlu.
Grilovaná panenka s ragú v jesennom farebnom vydaní
-
Panenku ugrilujeme v celku, keď je skoro hotová obalíme ju v bylinkách, osolíme a okoreníme a necháme „dôjsť“ v teple.
-
Na oleji podusíme ošúpané a nakrájané zemiaky a umytú nakrájanú tekvicu zbavenú jadierok. Prisypeme kurkumu, soľ a čierne korenie.
-
Orestujeme a podlejeme vodou. Dusíme cca 15 až 20 min.
-
Keď sú zemiaky a tekvica mäkké pridáme smotanu a ešte chvíľu varíme. Ochutíme čiernym korením a tymiánom, alebo majoránom a podávame s čerstvým chlebom.
Súvisiace recepty

Cibuľová omáčka so slaninkou k bagete a k syrom
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 30 min

Grilovaný bôčik Bun cha na vietnamský spôsob
Čas prípravy: 90 min
Čas varenia: 15 min

Kukuricový šalát na štýl Tex-Mex
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 10 min

Hovädzí steak s kukuricovým šalátom
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 10 min

Grilované kofty plnené syrom s cibuľovým šalátom
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 15 min