Všetky druhy mäsa spolu s ovocím, ktoré nám poskytuje toto najbohatšie ročné obdobie, zladené do skutočnej rapsódie chutí. K dokonalej harmónii prispieva plnosť vône a vytvára tak príbeh, ktorý si chuťové bunky budú dlho pamätať. Vo svojej kuchyni skombinujte najlepšie chute sezóny so svojimi najobľúbenejšími kúskami mäsa. Krehká bravčová panenka v kombinácii so šťavnatými a sviežimi jablkami  je delikatesou, ktorou potešíte nielen seba, ale aj všetkých, ktorí budú sedieť pri vašom stole.

Viac receptov s farbami a chuťami jesene nájdete v časopise Kulinarium jeseň/2018, ktorý dostanete kúpiť v predajniach Billa.

Bravčová panenka s vôňou jesene

Postup
  1. Mäso osoľte a posypte mletým čiernym korením, potrite mletou paprikou a natrite horčicou. Poriadne ho pokvapkajte olejom a nechajte 15 minút odpočinúť. Jablká umyte a nakrájajte.
  2. Do rozpálenej panvice vlejte trochu oleja a keď sa rozohreje, vložte doň panenku a opekajte ju zo všetkých strán. Pridajte nastrúhaný zázvor, sójovú omáčku a premiešajte. Prilejte trochu vody a všetko poduste asi 5 minút. Potom k mäsu pridajte pripravené jablká a trochu masla.
  3. Všetko duste, kým jablká nezmäknú. Podľa potreby pridajte ešte maslo a čerstvé bylinky (tymian a oregano).
  4. Takto pripravená bravčová panenka výborne chutí s čerstvým sezónnym šalátom.
  5. Tip: Na prípravu tohto jedla zvoľte kyslejšiu odrodu jabĺk, aby pri varení príliš nezmäkli a nerozpadli sa.