Bravčová panenka na jablkách
... kombinácia ovocia s mäsom je naozaj úžasná.
Ingrediencie
Čas prípravy: 30 minút/2 porcie
- bravčová panenka (asi 500 g)
- soľ
- mleté čierne korenie
- ½ ČL údenej mletej papriky
- 1 ČL dijónskej horčice
- 2 PL oleja
- 2 jablká
- kúsok zázvoru
- 1 PL sójovej omáčky
- trochu vody (podľa potreby)
- kocka masla
- tymian
- oregano

Všetky druhy mäsa spolu s ovocím, ktoré nám poskytuje toto najbohatšie ročné obdobie, zladené do skutočnej rapsódie chutí. K dokonalej harmónii prispieva plnosť vône a vytvára tak príbeh, ktorý si chuťové bunky budú dlho pamätať. Vo svojej kuchyni skombinujte najlepšie chute sezóny so svojimi najobľúbenejšími kúskami mäsa. Krehká bravčová panenka v kombinácii so šťavnatými a sviežimi jablkami je delikatesou, ktorou potešíte nielen seba, ale aj všetkých, ktorí budú sedieť pri vašom stole.
Viac receptov s farbami a chuťami jesene nájdete v časopise Kulinarium jeseň/2018, ktorý dostanete kúpiť v predajniach Billa.
Bravčová panenka s vôňou jesene
Postup
- Mäso osoľte a posypte mletým čiernym korením, potrite mletou paprikou a natrite horčicou. Poriadne ho pokvapkajte olejom a nechajte 15 minút odpočinúť. Jablká umyte a nakrájajte.
- Do rozpálenej panvice vlejte trochu oleja a keď sa rozohreje, vložte doň panenku a opekajte ju zo všetkých strán. Pridajte nastrúhaný zázvor, sójovú omáčku a premiešajte. Prilejte trochu vody a všetko poduste asi 5 minút. Potom k mäsu pridajte pripravené jablká a trochu masla.
- Všetko duste, kým jablká nezmäknú. Podľa potreby pridajte ešte maslo a čerstvé bylinky (tymian a oregano).
- Takto pripravená bravčová panenka výborne chutí s čerstvým sezónnym šalátom.
- Tip: Na prípravu tohto jedla zvoľte kyslejšiu odrodu jabĺk, aby pri varení príliš nezmäkli a nerozpadli sa.
Súvisiace recepty

Rezne z bravčovej panenky a zemiaky na cibuľke
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Jesenný guláš s hríbami
Čas varenia: 120 min

Mäsové guličky v smotanovej omáčke
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 45 min

Pečená krkovička s gaštanmi a ružičkovým kelom
Čas prípravy: 120 min
Čas varenia: 90 min