Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • Bravčová panenka – asi 500 g kúsok (hľadajte v letáku BILLA)
  • 250 g šampiňónov
  • asi palec veľký zázvor
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice teriyaki omáčky
  • šťava z polovice citróna
  • tymián a rozmarín (podľa chuti)
  • lyžica medu
  • 2 lyžice masla
  • soľ
  • olivový olej
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • peržlenová vňať

Vrstva 1

Bravčová panenka glazovaná medom so zázvorom

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 15 min

Coolinari | 28 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • Bravčová panenka – asi 500 g kúsok (hľadajte v letáku BILLA)
  • 250 g šampiňónov
  • asi palec veľký zázvor
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice teriyaki omáčky
  • šťava z polovice citróna
  • tymián a rozmarín (podľa chuti)
  • lyžica medu
  • 2 lyžice masla
  • soľ
  • olivový olej
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • peržlenová vňať

Bravčová panenka glazovaná medom je ten najlepší kúsok bravčového. Skvelá a jemná chuť s minimom tuku a navyše jej príprava je extrémne rýchla. Glazovaná medom a so zázvorom dobre poslúži ako rýchly zimný obed alebo večera, navyše v tejto našej úprave je doplnená aj o chutnú prílohu zo šampiňónov.

Bravčová panenka glazovaná medom so zázvorom

  1. Na masle si orestujeme na štvrťky nakrájané šampiňóny, osolíme a okoreníme a pridáme tymián.
  2. Keď pustia vodu zalejeme ich sójovou omáčkou a citrónovou šťavou a počkáme, kým sa nám šťava nezredukuje.
  3. Odstavíme a prilejeme teriyaki omáčku a petržlenovú vňať.
  4. Očistenú panenku osolíme a okoreníne a obalíme v nasekanom rozmaríne. Opekáme ju na trochu oleje na každej strane asi 2 minúty.
  5. V miske si rozmiešame nastrúhaný zázvor a med s dvoma lyžicami horúcej vody a zalejeme panenku. Ako sa voda odparuje vznikne nám na panenke krásna medovo-zázvorová glazúra. Dávame pozor, aby sme panenku veľmi neprepiekli, zvnútra by mala byť ružová a šťavnatá. 500 g kúsku by malo stačiť spolu cca 10 minút.
  6. Panenku si preložíme na tanier a necháme aspoň 5 minút odpočinúť. Panenku podávame so šampiňónmi, ako prílohu sme tentokrát zvolili aj opekaný zemiak “na hrebienok”

Pokiaľ sa vám recept páčil, navštívte našu stránku receptykulinarium.sk a vyskúšajte stovky ďalších.