Bravčová panenka glazovaná medom je ten najlepší kúsok bravčového. Skvelá a jemná chuť s minimom tuku a navyše jej príprava je extrémne rýchla. Glazovaná medom a so zázvorom dobre poslúži ako rýchly zimný obed alebo večera, navyše v tejto našej úprave je doplnená aj o chutnú prílohu zo šampiňónov.

Bravčová panenka glazovaná medom so zázvorom

  1. Na masle si orestujeme na štvrťky nakrájané šampiňóny, osolíme a okoreníme a pridáme tymián.
  2. Keď pustia vodu zalejeme ich sójovou omáčkou a citrónovou šťavou a počkáme, kým sa nám šťava nezredukuje.
  3. Odstavíme a prilejeme teriyaki omáčku a petržlenovú vňať.
  4. Očistenú panenku osolíme a okoreníne a obalíme v nasekanom rozmaríne. Opekáme ju na trochu oleje na každej strane asi 2 minúty.
  5. V miske si rozmiešame nastrúhaný zázvor a med s dvoma lyžicami horúcej vody a zalejeme panenku. Ako sa voda odparuje vznikne nám na panenke krásna medovo-zázvorová glazúra. Dávame pozor, aby sme panenku veľmi neprepiekli, zvnútra by mala byť ružová a šťavnatá. 500 g kúsku by malo stačiť spolu cca 10 minút.
  6. Panenku si preložíme na tanier a necháme aspoň 5 minút odpočinúť. Panenku podávame so šampiňónmi, ako prílohu sme tentokrát zvolili aj opekaný zemiak “na hrebienok”

Pokiaľ sa vám recept páčil, navštívte našu stránku receptykulinarium.sk a vyskúšajte stovky ďalších.