Bezlepkové palacinky s marinovaným ovocím
... letný rýchly dezert bez lepku ...
Ingrediencie
Na 6 ks palaciniek:
- 150 g pohánkovej múky cca (môžete skúsiť variantu aj s mandľovou múkou)
- 1 PL škrobu
- 2 PL práškového cukru
- 2 vajcia
- 250 ml mlieka
- 2 PL roztopeného masla
- Štipka soli
Na marinované ovocie:
- 500 g drobného ovocia – maliny, jahody, černice, čučoriedky
- Šťava z 1 limetky alebo citróna
- 2 lyžice medu
- Vanilkový cukor
- Pár lyžíc kyslej smotany na podávanie

Bezlepkové palacinky so šťavnatou zmesou letného marinovaného ovocia sú skvelý a rýchly letný dezert v bezlepkovej verzii. A povedzme si na rovinu, palacinky sú aj jeden z najobľúbenejších dezertov.
Bezlepkové palacinky v letnej šťavnatej verzii
-
Ovocie umyjeme a osušíme, jahody rozpolíme a zvyšné ovocie ponecháme v celku. Ovocie dáme do misky a zalejeme marinádou z limetkovej šťavy a medu a necháme ho v chlade marinovať.
-
Ovocie pustí šťavu a spojí sa s chuťou medu a limetky a vytvorí krásnu a veľmi chutnú šťavnatú zmes.
-
Na palacinky prešľaháme mlieko s vajíčkom, pridáme múku, škrob, práškový cukor a štipku soli a všetko spolu spojíme do kompaktného palacinkového cesta.
-
Necháme odstáť aspoň hodinu v chladničke. Na olejom vymastenej rozohriatej nepriľnavej panvici postupne opekáme tenké palacinky do zlatohneda z každej strany.
-
Kyslú smotanu ochutíme vanilkovým cukrom a premiešame.
-
Hotové palacinky uložíme na tanier, pridáme marinované ovocie, trochu ochutenej kyslej smotany a ozdobíme čerstvou mätou.
Súvisiace recepty

Slané palacinky – francúzsky recept

Cisársky trhanec ako od arcivojvodkyne Sofie

Pohánkové lievance s kefírom a ovocím
