Bezlepkové palacinky so šťavnatou zmesou letného marinovaného ovocia sú skvelý a rýchly letný dezert v bezlepkovej verzii. A povedzme si na rovinu, palacinky sú aj jeden z najobľúbenejších dezertov.

Bezlepkové palacinky v letnej šťavnatej verzii

  1. Ovocie umyjeme a osušíme, jahody rozpolíme a zvyšné ovocie ponecháme v celku. Ovocie dáme do misky a zalejeme marinádou z limetkovej šťavy a medu a necháme ho v chlade marinovať.

  2. Ovocie pustí šťavu a spojí sa s chuťou medu a limetky a vytvorí krásnu a veľmi chutnú šťavnatú zmes.

  3. Na palacinky prešľaháme mlieko s vajíčkom, pridáme múku, škrob, práškový cukor a štipku soli a všetko spolu spojíme do kompaktného palacinkového cesta.

  4. Necháme odstáť aspoň hodinu v chladničke. Na olejom vymastenej rozohriatej nepriľnavej panvici postupne opekáme tenké palacinky do zlatohneda z každej strany.

  5. Kyslú smotanu ochutíme vanilkovým cukrom a premiešame.

  6. Hotové palacinky uložíme na tanier, pridáme marinované ovocie, trochu ochutenej kyslej smotany a ozdobíme čerstvou mätou.