Letné recepty majú byť rýchle. Presne také, ako naše dnešné bezlepkové muffiny s malinami. Aj keď máme chuť na niečo sladké k poobedňajšej káve, nemusíme stráviť pol dňa pri sporáku. Namiesto toho si môžeme zvoliť jednoduchý recept, kde využijeme to, čo nám sezóna ponúka.

Malinové muffiny bez lepku

Ryžová múka, z ktorej sme dnes upiekli tieto výborné letné bezlepkové muffiny s čerstvými malinami, sa teší čoraz väčšej popularite. Je to výborná náhrada klasickej pšeničnej múky a hodí sa do rôznych druhov koláčov. Muffiny z nášho receptu sú upečené výhrane len s použitím ryžovej múky a výsledkom je nadýchané cesto podobné piškótu, ktoré je navyše bez lepku. Ak do cesta pridáme čerstvé maliny, dosiahneme nielen sviežu ovocnú chuť, ale aj šťavnatejšie cesto.

Postup
  1. Celé vajcia vyšľaháme s trstinovým cukrom do nadýchanej bledej peny.
  2. Pridáme vanilku a premiešame.
  3. Do vajíčkovej zmesi prisypeme ryžovú múku, ktorú sme zmiešali s kypriacim práškom.Premiešame mixérom.
  4. Napokon pridáme olej a acidofilné mlieko alebo cmar a premiešame do hladka.
  5. Do muffinového plechu si pripravíme košíčky na muffiny. Do každého z nich dáme za veľkú lyžicu zmesi, na ktorú navrstvíme zopár malín a prikryjeme druhou lyžicou zmesi cesta.
  6. Na vrch naplnených košíčkov naukladáme zvyšné maliny.
  7. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 25 minút, kým sa povrch muffinov pekne nezačne zafarbovať do zlatohneda.
  8. Muffiny necháme vychladnúť. Môžeme podávať s trochou šľahačky alebo posypané práškovým cukrom.