Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na tortovú formu s priemerom 24 cm:

  • 250 až 300 g mletého maku
  • 2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
  • 3 vajcia
  • 160 g kryštálového cukru
  • 0,5 dcl oleja

Na naplnenie a ozdobenie torty:

Vrstva 1

Bezlepková maková torta s figami a medom

Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 45 min

Cookučka | 102 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie

Na tortovú formu s priemerom 24 cm:

  • 250 až 300 g mletého maku
  • 2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
  • 3 vajcia
  • 160 g kryštálového cukru
  • 0,5 dcl oleja

Na naplnenie a ozdobenie torty:


Bezlepková maková torta so sladkými figami a medom si vás získa, aj keď nie ste „bezlepkáči“

  1. Mletý mak premiešame s bezfosfátovým, alebo lebo obyčajným práškom do pečiva.
  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a do vyšľahanej zmesi pridáme mletý mak s práškom do pečiva. Makové cesto ešte zľahka premiešame.

  3. Cesto vylejeme do tortovej formy s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. C cca 40 až 45 minút.

  4. Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a tortu  prerežeme opatrne na 2 časti, lebo cesto je krehké.

  5. Šľahačku vyšľaháme spolu s mascarpone v jednej nádobe.

  6. Tortu naplníme krémom, osladíme medom a pridáme ovocie.

  7. Tortu natrieme krémom a ozdobíme figami, malinami a medom podľa fantázie a chuti.