Na tortovú formu s priemerom 24 cm:
Na naplnenie a ozdobenie torty:
Bezlepková maková torta s figami a medom
Cookučka | 102 receptov
Na tortovú formu s priemerom 24 cm:
- 250 až 300 g mletého maku
- 2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
- 3 vajcia
- 160 g kryštálového cukru
- 0,5 dcl oleja
Na naplnenie a ozdobenie torty:
- 1 kelímok smotany na šľahanie
- 1 mascarpone
- figy a maliny
- med
Bezlepková maková torta so sladkými figami a medom si vás získa, aj keď nie ste „bezlepkáči“
- Mletý mak premiešame s bezfosfátovým, alebo lebo obyčajným práškom do pečiva.
-
Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a do vyšľahanej zmesi pridáme mletý mak s práškom do pečiva. Makové cesto ešte zľahka premiešame.
-
Cesto vylejeme do tortovej formy s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. C cca 40 až 45 minút.
-
Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a tortu prerežeme opatrne na 2 časti, lebo cesto je krehké.
-
Šľahačku vyšľaháme spolu s mascarpone v jednej nádobe.
-
Tortu naplníme krémom, osladíme medom a pridáme ovocie.
-
Tortu natrieme krémom a ozdobíme figami, malinami a medom podľa fantázie a chuti.