Bezlepková maková torta so sladkými figami a medom si vás získa, aj keď nie ste „bezlepkáči“

  1. Mletý mak premiešame s bezfosfátovým, alebo lebo obyčajným práškom do pečiva.
  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a do vyšľahanej zmesi pridáme mletý mak s práškom do pečiva. Makové cesto ešte zľahka premiešame.

  3. Cesto vylejeme do tortovej formy s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. C cca 40 až 45 minút.

  4. Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a tortu  prerežeme opatrne na 2 časti, lebo cesto je krehké.

  5. Šľahačku vyšľaháme spolu s mascarpone v jednej nádobe.

  6. Tortu naplníme krémom, osladíme medom a pridáme ovocie.

  7. Tortu natrieme krémom a ozdobíme figami, malinami a medom podľa fantázie a chuti.