Batátové hranolky s dipom

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

Na hranolky:

Na dip:

Ingrediencie

Na hranolky:

Na dip:

Nutričné hodnoty

Billa

Batátové hranolky sú tá správna chrumkavá dobrota, ktorú pripravíte za pár minút. Zatiaľ čo sa pečú v teplovzdušnej rúre, naštartujte svoj obľúbený seriál a po jednej epizóde bude vaša "len trochu hriešna" dobrota pripravená. Dip z bieleho jogurtu je tiež bleskovka.

Batátové hranolky - chrumkavá dobrota k večernému filmu

Postup:

  1. Predhrejeme si rúru na 220 stupňov Celzia. Na tento recept sa skvelo hodí aj teplovzdušnú fritézu. Ak ju teda náhodou máte, je to dobrý tip. Nemusíte nič predhrievať, len si ju pripravte.

  2. Batáty olúpeme, umyjeme, osušíme kuchynským obrúskom vhodným na potraviny. Nakrájame ich na úhľadné hranolky. Dáme ich do väčšej misy a zasypeme ich soľou, korením, kukuričným škrobom, šalviovými listami (natrhanými na menšie časti). Všetko veľmi dobre, najlepšie umytými rukami premiešame.

  3. Hranolky rovnomerne rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo ako ja, do košíka fritézy. Dáme piecť do rúry na približne 30 minút, občasné otáčame. Pokiaľ máte teplovzdušnú fritézu, zvoľte program na hranolky, a niekoľko minút ešte pridajte, rozhodnete sa počas jedného premiešania, ktoré vám fritéza dá signálom najavo.

  4. Hneď sa vrhneme na prípravu dipu, jednoducho zmiešame biely jogurt so smotanou a prelisovaným cesnakom, trochu ho osolíme, okoreníme a pokiaľ máme radi chilli, môžeme pridať aj chilli. Ja si potrpím na ešte trochu olivového oleja navrch, predsa len napomáha tráveniu.

  5. Hranolky môžeme servírovať ihneď s dipom ešte teplé, ale sú skvelé aj vychladnuté. Dobrú chuť a seriálom zdar. Aj vy poznáte tento skvelý šport, ktorému sa hovorí sa dobiehanie seriálu na gauči. Myslím že sa medzi nami určite nájde hneď niekoľko vyznávačov tohto skvelého ničnerobenia. Niekedy to chce aj niečo pod zub. Namiesto solených ťažšie stráviteľných orieškov, môžete skúsiť chrumkavú dobrotu v podobe zdravých batátov.

  6. Jogurtový dip môžete pripraviť aj s prelisovaným cesnakom, úplne bez šľahačky. Určite však pridajte lyžičku olivového oleja, ktorý mu miesto šľahačky zjemní chuť a konzistenciu. Bude takto ľahšie stráviteľný. K batátom sa jogurtový dip hodí lepšie ako "tatarka".