Ak si raz osvojíte spôsob, ako si upiecť dobrú roládu, zistíte, že na prípravu poctivého dezertu ku kávičke netreba ani tak veľa. Piškótová banánová roláda je toho príkladom. Stačí dodržať zopáč trikov, aby sa roláda podarila a potom už len „doladiť“ dobrou plnkou a poliať čokoládou, či posypať cukrom.

Piškótová banánová roláda

Postup
  1. Najprv vymiešame celé vajcia s cukrom do nadýchanej bledej peny.
  2. Múku preosejeme s kypriacim práškom a pridáme do vajcovej zmesi. Pridáme zároveň vodu a všetko zľahka ale dôkladne vmiešame.
  3. Pečieme na plechu vystlaom papierom na pečenie na 180 stupňoch 8 minút.
  4. Hneď po dopečení presunieme na čistú, práškovým cukrom posypanú utierku tak, aby na pláte cesta stále ostal papier na pečenie (zo spodnej strany, ktorá sa dotýka utierky.
  5. Zrolujeme ešte teplé do rolády a necháme chladnúť.
  6. Na plnku si pripravíme vodný kúpeľ a nad parou šľaháme žĺtky a cukor do bledej peny, šľaháme až kým necítime, že pena začína tuhnúť. Necháme ya občasného premiešania vychladnúť. Počas chladnutia sa môže na pene spraviť kôrka, preto je dobré natiahnuť na povrch misky potravinovú fóliu.
  7. V mise si rozšľaháme zmäknuté maslo a po lyžiciach doň pridávame žĺtkovú zmes. Vyšľaháme do nadýchanej plnky.
  8. Keď je cesto vychladnuté, opatrne ho rozrolujeme, naplníme plnkou a banánmi a zrolujeme späť, pričom teraz už papier na pečenie odstránime.
  9. Hotovú roládu polejeme čokoládovou polevou (vo vodnom kúpeli roztopíme asi 150 g horkej čokolády a asi 50 g cery, prípadne 1 PL oleja).

Dúfame, že sme vás inšpirovali. Napečte si piškótovú roládu podľa nášho receptu a verte, že si „kvalitne“ zamaškrtíte.