Ázijské rezance s čili a limetou sú super rýchle a chutné jedlo. Ak máte radi „Áziu“ na tanieri, tak do toho. Tento jednoduchý recept sa nedá pokaziť 🙂 Rezance treba len správne ochutiť!

Rezance s čili a limetou so správnou dávkou koriandra vás zahrejú a rozvoňajú kuchyňu

Postup

  1. Rezance, alebo špagety, či iné zvolené cestoviny uvaríme podľa návodu. Mali by však ostať  trochu pevnejšie, teda „na skus“, alebo „al dente“.
  2. Vo vedľajšej panvici, alebo ešte vhodnejšie vo woku, zahrejem olej a pridáme prepláchnutý mrazený hrášok, ktorý sme nechali trochu „odtiecť“ od prebytočnej vody. Hrášok pár minút orestujeme a pridáme mrazené lúpané krevety.
  3. Opäť pár minút orestujeme a pridáme sojovú omáčky.
  4. Do panvice k horúcemu hrášku a krevetám pridáme predvarené rezance a ešte pár minút všetko spolu prehrejeme. Ak treba, ak sa nám zdajú cestoviny príliš suché, pridáme ešte trochu rastlinného oleja, alebo kokosového tuku a krátko opekáme.
  5. Koriander a čili papričku nakrájame nadrobno.
  6. Vypneme ohrev panvice alebo woku a ochutíme citrónovou alebo limetovou šťavou, čiernym korením a čili paprikou.
  7. Tip: Ázijské rezance podávame bohato posypané koriandrom, ktorý im dá tú správnu vôňu. Práve kombinácia čerstvého koriandra, limety, sójovej omáčky a čili papričky dáva tomuto jednoduchému jedlu tú neodolateľnú chuť.
  8. Tip 2: Kto má rád sezamové semiačka, môže ešte navrch dekoratívne pridať čierny alebo biely sezam.