Svieža ananásová torta s kokosom a jogurtom

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Čas prípravy: 70 minút + čas na vychladenie

Na 10 porcií

Na korpus:

Na krém:

  • 15 g práškovej želatíny
  • ananásový kompót (asi 500 ml)
  • 3  hrnčeky hustého jogurtu

(asi 600 ml)

  • 9 PL práškového cukru
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • kokosové vločky na posypanie (alebo nastrúhaný kokos)
  • Ingrediencie

    Čas prípravy: 70 minút + čas na vychladenie

    Na 10 porcií

    Na korpus:

    Na krém:

    • 15 g práškovej želatíny
    • ananásový kompót (asi 500 ml)
    • 3  hrnčeky hustého jogurtu

    (asi 600 ml)

  • 9 PL práškového cukru
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • kokosové vločky na posypanie (alebo nastrúhaný kokos)
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Ananásová torta - pridajte do sladkostí, ktoré s príchodom teplých dní pripravujete, chute a vône ovocia z tropických oblastí. Keď sa vám v ústach rozplynú kúsky exotického ovocia, ich chuť vás prenesie na piesočné pláže. Ocitnete sa v tieni kokosových paliem, kde od mora zľahka vanie jemný vetrík, a po ďalšom horúcom dni vás šumenie vĺn pomaly ukolíše k spánku.

    Osviežujúca ananásová torta

    Postup:

    1. Vajcia vyšľahajte do peny, prilejte vodu a pokračujte v šľahaní. Postupne pridávajte cukor, vanilkový extrakt a ďalších 5 minút šľahajte. Nakoniec prilejte olej.
    2. Múku zmiešajte s kokosovými vločkami a práškom do pečiva. Suché prísady opatrne a postupne vmiešajte k našľahanej zmesi.
    3. Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte asi 25 – 30 minút pri teplote 180 °C. Keď je korpus upečený, vytiahnite ho z rúry, nechajte vychladnúť a potom ho vodorovne prekrojte tak, aby ste získali 3 rovnaké pláty.
    4. Krém pripravíte tak, že želatínu necháte napučať v 3 polievkových lyžiciach kompótovej ananásovej šťavy. Potom zohrejte ďalšie 3 – 4 polievkové lyžice ananásovej šťavy a rozpustite v nich napučanú želatínu. Jogurt zmiešajte s práškovým cukrom a za stáleho miešania pridajte želatínovú zmes a vanilkový extrakt. Opatrne primiešajte vyšľahanú smotanu.
    5. Ananásový kompót nechajte dôkladne odkvapkať a ananás nakrájajte na malé kúsky.
    6. Na plech položte prvú časť korpusu, potrite ju krémom a posypte kúskami ananásu. Rovnako pokračujte s druhou vrstvou. Tortu zakončite treťou vrstvou a tú zhora tiež potrite krémom. Tortu nechajte stuhnúť v chladničke.
    7. Keď krém na povrchu torty stuhne, vyberte ju z formy a vyšľahajte zostávajúcu smotanu. Celú tortu potrite našľahanou smotanou a posypte kokosovými vločkami.

     

    Náš tip:

    • Ak chcete, aby ananásová torta získala ešte šťavnatejší korpus, pokvapkajte ho po upečení ananásovou šťavou (sirupom z kompótu).