Nanuky idú na dračku. A najlepšia mama pre všetkých prázdninárov budete, keď vaša mraznička bude plná zmrazeného ovocia na paličke! Pozrite si 4 kombinácie ovocia na domáci nanuk, na ktorom zmrznú všetky jazyky.

1/ Jahodový domáci nanuk

Recept je vhodný aj pre úplných začiatkočníkov. Nepotrebujete šéfkuchárske zručnosti, výborne uplatníte kreativitu a chuť experimentovať. Na tento jednoduchý, ale veľmi chutný základný nanuk potrebujete len 3 ingrediencie.

Postup
  1. Všetko spolu krátko rozmixujeme tyčovým mixérom a nalejeme do foriem na nanuky.
  2. Môžeme použiť aj malé misky a podávame s lyžičkou.
  3. Výborne chutia aj z iného ovocia, napríklad marhúľ, malín, či čučoriedok. Verzia pre vegánov, alebo pri alergii na mliečnu laktózu, či bielkovinu je s kokosovým, alebo manľovým mliekom.

Tip: Výborne chutia aj z iného ovocia, napríklad marhúľ, malín, či čučoriedok.

2/ Banánovo-čučoriedkový domáci nanuk

Nanuky môžete vyrobiť aj viacfarebné a viaczložkové. Pustite uzdu svojej fantázie a vyberajte ovocie podľa farby.

  1. Banánovú a čučoriedkovú (do tejto pridáme aj med) zmes rozmixujeme zvlášť a do foriem vrstvíme.

3/ Malinovo-mätový domáci nanuk

Najlepšie nanuky sú jednoznačne tie, ktoré ste si pripravili z vlastného domáceho ovocia, ktoré je plné slnka a bez zbytočnej chemickej úpravy. Navyše si ľahko vyrobíte vašu najobľúbenejšiu kombináciu.

  1. Banánovo mätovú zmes rozmixujeme zvlášť, malinovú tiež zvlášť a vrstvíme.

4/ Malinovo-čokoládový domáci nanuk

Čokoládovému nanuku ťažko odolať, preto si samozrejme pripravíme i takúto verziu. Ak by ste chceli čokoládový nanuk priviesť k dokonalosti, po zamrazení ho vytiahnite, ponorte do roztopenej čokolády a vráťte naspäť do mrazničky.

  1. Banán, kakao, med a zvolené mlieko spolu rozmixujeme. Malinovú zmes s mliekom tiež a vrstvíme.

Stále je vám málo? 😉 Vyskúšajte tieto:

domáci nanuk
Domáci nutelový nanuk – aj bez mlieka
domáci nanuk
4x domáci nanuk pre vytúžené schladenie

 

 

 

 

 

 

Ovocie môžeme v lete mixovať a mraziť aj ako dreň bez akéhokoľvek mlieka. Podľa zrelosti ovocia a chuti pridáme med alebo cukor, rozmixujeme napríklad marhule, maliny a pod. Nalejeme do plastových či papierových misiek, alebo pohárikov a zamrazíme. Večer k televízii vyberieme a vyškrabkávame lyžičkou. Čisté ovocie zmrzne do tuha, takže treba po vybratí z mrazničky chvíľu počkať.

ladove kocky

Dekoratívne vyzerajú aj malé ľadové kocky z mixovaného ovocia a vody, alebo kokosového mlieka, ktoré môžeme použiť na skrášlenie a vychladenie smoothie. Mraziť môžeme vo forme na ľad aj lístočky mäty, ktoré zalejeme vodou s citrónovou, alebo limetovou vodou. Používame do džbánov s vodou.

Vodu, vinný strik, či pohár sektu v lete vychladíte aj zamrazenými guľkami hrozna. Je to krásne, hrozno ostane v šupke, na rozdiel od iného ovocia teda nezafarbí a neochutí víno 🙂