Tip 1: Paradajkovú omáčku si môžete jednoducho a rýchlo pripraviť nasledovne: na lyžici olivového oleja speňte pretlačený strúčik cesnaku, keď zavonia, prihoďte nakrájané 2 veľké paradajky podlejte troškou vody a poduste asi 5-10 minút, kým sa paradajky nerozvaria a omáčka nezhustne. Osoľte a okoreňte. Tip : Ak máte radi poriadne štipľavé, pridajte ešte na kolieska nakrájanú čili papričku.
3x hot dog pre domáce rýchle občerstvenie
Ela Kaslu | 385 receptov
- 4 svetlé bagetky
- 4 kvalitné párky (hľadajte v letáku BILLA)
- kečup
- horčica
- malé nakladané uhorky (cca 8 ks)
- 2 jarné cibuľky
- 4 svetlé alebo celozrné bagetky
- 4 jemné párky (alebo biele grilovacie klobásky)
- 1 balenie mini mozzarelly
- 8 lyžíc hotovej paradajkovej omáčky
- 2 väčšie paradajky alebo 8 cherry paradajok
- lístky bazalky a oregana
- mleté čierne korenie
- čierne olivy (nemusia byť)
Tip 1: Paradajkovú omáčku si môžete jednoducho a rýchlo pripraviť nasledovne: na lyžici olivového oleja speňte pretlačený strúčik cesnaku, keď zavonia, prihoďte nakrájané 2 veľké paradajky podlejte troškou vody a poduste asi 5-10 minút, kým sa paradajky nerozvaria a omáčka nezhustne. Osoľte a okoreňte.
- 4 svetlé rožky alebo malé bagetky
- 4 kvalitné bravčové párky/klobásky
- 4 lyžice pikantného dresingu (napr. čili majonézy)
- 1 mrkva
- 2 malé uhorky
- 2 jarné cibuľky
- čerstvý koriander alebo petržlenová vňať
Tip : Ak máte radi poriadne štipľavé, pridajte ešte na kolieska nakrájanú čili papričku.
Jedno z najobľúbenejších „street food“ nemusí byť len s kečupom alebo horčicou. Výborný hot dog si môžete pripraviť doma s čerstvými novými ingredienciami. Prinášame vám tri nápady, ako ulahodiť hot-dogom každému členovi domácnosti, alebo kamarátom na záhradnej párty.
Klasický „New York“ hot dog
Najjednoduchší a predsa najlepší. Stačí použiť kvalitné suroviny. Do prípravy domácich hot dogov investuje a nakúpte pocitvé párky (hodia sa aj grilovacie klobásky upravené na grile-hotdogy budú ešte lepšie) a čerstvé chrumkavé pečivo.
- Bagetky pozdĺžne rozkrojíme, vložíme grilovaný alebo varený párok.
- Potrieme horčicou a kečupom (sladkým alebo pálivým, podľa chuti) a obložíme nakrájanými kyslými uhorkami a jarnou cibuľkou.
Hot dog „Caprese“
Ak ste milovníkom talianskej kuchyne, vyskúšajte tento originálny hot dog s mozzarellou a čerstvou bazalkou.
- Bagetky pozdĺžne rozkrojíme a opečieme reznou stranou na grile do chrumkava.
- Do každej bagety rozotrieme 2 lyžice paradajkovej omáčky, položíme uvarený párok alebo grilovanú klobásku.
- Obložíme guličkami mini mozzarelly, nakrájanými paradajkami a olivami.
- Posypme čerstvou bazakou a oregánom a ochutíme mletým čiernym korením.
Vietnamský „Banh-mi“
Ak máte pripraviť raňajky pre svojich priateľov, tieto hot dogy sú ideálne nielen vďaka praktickosti. Určite sa stanete povestnou hostiteľkou. K hot dogu si pripravte výraznú ľadovú citronádu a užívajte si pohodu.
- Svetlú bagetku rozrežeme pozdĺžne, ale nie úplne, ponecháme pečivo spojené.
- Potrieme ochutenou majonézou alebo pikantným dresingom.
- Na majonézou natretú časť položíme uvarený alebo grilovaný párok (klobásku), obložíme najemno nakrájanou mrkvou a uhorkou.
- Pridáme ešte trošku majonézy, posypeme tenkými kolieskami jarnej cibuľky a čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.
Na našej stránke receptykulinarium.sk nájdete mnoho skvelých receptov. Tak na čo čakáte?