Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 4 svetlé bagetky
  • 4 kvalitné párky (hľadajte v letáku BILLA)
  • kečup
  • horčica
  • malé nakladané uhorky (cca 8 ks)
  • 2 jarné cibuľky
  • 4 svetlé alebo celozrné bagetky
  • 4 jemné párky (alebo biele grilovacie klobásky)
  • 1 balenie mini mozzarelly
  • 8 lyžíc hotovej paradajkovej omáčky
  • 2 väčšie paradajky alebo 8 cherry paradajok
  • lístky bazalkyoregana
  • mleté čierne korenie
  • čierne olivy (nemusia byť)

Tip 1:  Paradajkovú omáčku si môžete jednoducho a rýchlo pripraviť nasledovne: na lyžici olivového oleja speňte pretlačený strúčik cesnaku, keď zavonia, prihoďte nakrájané 2 veľké paradajky podlejte troškou vody a poduste asi 5-10 minút, kým sa paradajky nerozvaria a omáčka nezhustne. Osoľte a okoreňte.

  • 4 svetlé rožky alebo malé bagetky
  • 4 kvalitné bravčové párky/klobásky
  • 4 lyžice pikantného dresingu (napr. čili majonézy)
  • 1 mrkva
  • 2 malé uhorky
  • 2 jarné cibuľky
  • čerstvý koriander alebo petržlenová vňať

Tip : Ak máte radi poriadne štipľavé, pridajte ešte na kolieska nakrájanú čili papričku.

Vrstva 1

3x hot dog pre domáce rýchle občerstvenie

Ela Kaslu | 385 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
hot dog
Ingrediencie
  • 4 svetlé bagetky
  • 4 kvalitné párky (hľadajte v letáku BILLA)
  • kečup
  • horčica
  • malé nakladané uhorky (cca 8 ks)
  • 2 jarné cibuľky
  • 4 svetlé alebo celozrné bagetky
  • 4 jemné párky (alebo biele grilovacie klobásky)
  • 1 balenie mini mozzarelly
  • 8 lyžíc hotovej paradajkovej omáčky
  • 2 väčšie paradajky alebo 8 cherry paradajok
  • lístky bazalkyoregana
  • mleté čierne korenie
  • čierne olivy (nemusia byť)

Tip 1:  Paradajkovú omáčku si môžete jednoducho a rýchlo pripraviť nasledovne: na lyžici olivového oleja speňte pretlačený strúčik cesnaku, keď zavonia, prihoďte nakrájané 2 veľké paradajky podlejte troškou vody a poduste asi 5-10 minút, kým sa paradajky nerozvaria a omáčka nezhustne. Osoľte a okoreňte.

  • 4 svetlé rožky alebo malé bagetky
  • 4 kvalitné bravčové párky/klobásky
  • 4 lyžice pikantného dresingu (napr. čili majonézy)
  • 1 mrkva
  • 2 malé uhorky
  • 2 jarné cibuľky
  • čerstvý koriander alebo petržlenová vňať

Tip : Ak máte radi poriadne štipľavé, pridajte ešte na kolieska nakrájanú čili papričku.


Jedno z najobľúbenejších „street food“ nemusí byť len s kečupom alebo horčicou. Výborný hot dog si môžete pripraviť doma s čerstvými novými ingredienciami. Prinášame vám tri nápady, ako ulahodiť hot-dogom každému členovi domácnosti, alebo kamarátom na záhradnej párty. 

Klasický „New York“ hot dog

Najjednoduchší a predsa najlepší. Stačí použiť kvalitné suroviny. Do prípravy domácich hot dogov investuje a nakúpte pocitvé párky (hodia sa aj grilovacie klobásky upravené na grile-hotdogy budú ešte lepšie) a čerstvé chrumkavé pečivo.

Postup
  1. Bagetky pozdĺžne rozkrojíme, vložíme grilovaný alebo varený párok.
  2. Potrieme horčicou a kečupom (sladkým alebo pálivým, podľa chuti) a obložíme nakrájanými kyslými uhorkami a jarnou cibuľkou.

Hot dog „Caprese“

Ak ste milovníkom talianskej kuchyne, vyskúšajte tento originálny hot dog s mozzarellou a čerstvou bazalkou.

Postup
  1. Bagetky pozdĺžne rozkrojíme a opečieme reznou stranou na grile do chrumkava.
  2. Do každej bagety rozotrieme 2 lyžice paradajkovej omáčky, položíme uvarený párok alebo grilovanú klobásku.
  3. Obložíme guličkami mini mozzarelly, nakrájanými paradajkami a olivami.
  4. Posypme čerstvou bazakou a oregánom a ochutíme mletým čiernym korením.

Vietnamský „Banh-mi“

Ak máte pripraviť raňajky pre svojich priateľov, tieto hot dogy sú ideálne nielen vďaka praktickosti. Určite sa stanete povestnou hostiteľkou. K hot dogu si pripravte výraznú ľadovú citronádu a užívajte si pohodu.

Postup
  1. Svetlú bagetku rozrežeme pozdĺžne, ale nie úplne, ponecháme pečivo spojené.
  2. Potrieme ochutenou majonézou alebo pikantným dresingom.
  3. Na majonézou natretú časť položíme uvarený alebo grilovaný párok (klobásku), obložíme najemno nakrájanou mrkvou a uhorkou.
  4. Pridáme ešte trošku majonézy, posypeme tenkými kolieskami jarnej cibuľky a čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.

Na našej stránke receptykulinarium.sk nájdete mnoho skvelých receptov. Tak na čo čakáte?