Jedno z najobľúbenejších „street food“ nemusí byť len s kečupom alebo horčicou. Výborný hot dog si môžete pripraviť doma s čerstvými novými ingredienciami. Prinášame vám tri nápady, ako ulahodiť hot-dogom každému členovi domácnosti, alebo kamarátom na záhradnej párty. 

Klasický hot dog „New York“

Najjednoduchší a predsa najlepší. Stačí použiť kvalitné suroviny. Do prípravy domácich hot dogov investuje a nakúpte pocitvé párky (hodia sa aj grilovacie klobásky upravené na grile-hotdogy budú ešte lepšie) a čerstvé chrumkavé pečivo.

Postup
  1. Bagetky pozdĺžne rozkrojíme, vložíme grilovaný alebo varený párok.
  2. Potrieme horčicou a kečupom (sladkým alebo pálivým, podľa chuti) a obložíme nakrájanými kyslými uhorkami a jarnou cibuľkou.

Hot dog „Caprese“

Ak ste milovníkom talianskej kuchyne, vyskúšajte tento originálny hot dog s mozzarellou a čerstvou bazalkou.

Postup
  1. Bagetky pozdĺžne rozkrojíme a opečieme reznou stranou na grile do chrumkava.
  2. Do každej bagety rozotrieme 2 lyžice paradajkovej omáčky, položíme uvarený párok alebo grilovanú klobásku.
  3. Obložíme guličkami mini mozzarelly, nakrájanými paradajkami a olivami.
  4. Posypme čerstvou bazakou a oregánom a ochutíme mletým čiernym korením.

Vietnamský „Banh-mi“ hot dog

Ak máte pripraviť raňajky pre svojich priateľov, tieto hot dogy sú ideálne nielen vďaka praktickosti. Určite sa stanete povestnou hostiteľkou. K hot dogu si pripravte výraznú ľadovú citronádu a užívajte si pohodu.

Postup
  1. Svetlú bagetku rozrežeme pozdĺžne, ale nie úplne, ponecháme pečivo spojené.
  2. Potrieme ochutenou majonézou alebo pikantným dresingom.
  3. Na majonézou natretú časť položíme uvarený alebo grilovaný párok (klobásku), obložíme najemno nakrájanou mrkvou a uhorkou.
  4. Pridáme ešte trošku majonézy, posypeme tenkými kolieskami jarnej cibuľky a čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.